Katastroof viert jubileum met gratis optreden op Antwerpse Grote Markt

Katastroof viert jubileum met gratis optreden op Antwerpse Grote Markt

Foto: if

De Antwerpse volksgroep Katastroof, zeg maar de vuilgebekte versie van de al even legendarische Strangers, bestaat dit jaar 40 jaar en viert dat met een verzamelalbum én een gratis jubileumoptreden op de Grote Markt. Op zaterdag 27 mei komen vanaf 18 uur eerst enkele lokale gastartiesten zoals Halve Neuro langs, waarna Katastroof een marathonoptreden zal geven “tot de flikken de stekker komen uittrekken”.

‘40 jaar Katastroof’, dat op 19 mei verschijnt, bestaat uit twee cd’s met de 40 “minst slechte nummers” van de band, zo laat Katastroof weten. Ook de nieuwste cd ‘Het Leger Des Geils’ wordt eraan toegevoegd. Later dit jaar verschijnt er ook nog een boek met liedjesteksten mét akkoorden, “speciaal voor de kampvuurgitaristen van de chiro en de scouts”.

Katastroof trekt al sinds 1977 nagenoeg onafgebroken langs Vlaamse feesttenten en parochiezalen met in Antwerps dialect gedrenkte protestsongs en drinkliederen. Tot hun oeuvre horen meezingers als ‘Zuipen’, ‘Met De Wijven Niks Als Last’ en ‘De Man Is Minderwaardig’.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio