Robinsoneiland wordt decor voor bijzonder verjaardagsfeest

Milieuraad viert 25ste verjaardag met dag van het park voor heel dorp

Milieuraad viert 25ste verjaardag met dag van het park voor heel dorp

De milieuraad op het Robinsoneiland, dat veel te weinig gebruikt wordt. Foto: slr

Meulebeke -

De milieuraad van Meulebeke bestaat 25 jaar en viert dat op een eigen dag van het park op het domein Ter Borcht.

De milieuraad van Meulebeke blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Op 22 juni 1992 werd onder voorzitterschap van Pierre Devos de raad opgericht. Het initiatief kwam van toenmalig burgemeester Daniël Vanpoucke (CD&V). Deze mijlpaal wil de milieuraad vieren met alle inwoners van de gemeente.

Daarvoor wordt de Dag van het Park georganiseerd. Hoewel dit niet langer een officiële campagne is (De Dag van het Park vond vorig jaar voor de laatste keer plaats, n.v.d.r.), organiseert de raad een eigen versie. Die vindt plaats op zaterdag 20 mei op het Robinsoneiland in domein Ter Borcht. “Het eiland werd vijf jaar geleden geopend en we zouden het eigenlijk veel meer moeten gebruiken”, zegt voorzitter Lieven Mannens, die al tien jaar in de milieuraad zetelt. “We hebben voor een gezinsvriendelijk programma gezorgd. We hopen vooral dat het weer wat mee zit.”

Met de fiets

Het feest begint om 18 uur met een bosspel voor jong en oud. De Harmonie Vreugd In Deugd speelt en er is theater van het reizend gezelschap Kip van Troje. Rond 20 uur wordt een groot kampvuur aangestoken. “De bedoeling is dat iedereen een gezellige avond heeft”, zegt Mannens. “We bieden alle aanwezigen een hapje en een drankje aan. Als het goed weer is, zal er nagepraat worden bij het kampvuur.”

De milieuraad roept alle inwoners ook op om met de fiets te komen. Zij krijgen allemaal een extra stempel van de actie ‘Zo Dichtbij’ van Unizo.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio