Na anderhalf jaar heeft deze gemeente eindelijk een begroting

Na anderhalf jaar heeft deze gemeente eindelijk een begroting

n 2018 wil de meerderheid starten met de verbouwingswerken aan de Zagerij naast het gemeentehuis. Foto: idh

Pepingen -

Nadat Pepingen door de politieke impasse het bijna anderhalf jaar met voorlopige twaalfden moest rooien, heeft de gemeente eindelijk een begroting.

De nieuwe meerderheid legde op de gemeenteraad deze week het budget voor 2017 voor en een financieel meerjarenplan tot 2019. Dat was meer dan nodig, want door het politieke gehakketak van de voorbije maanden moest Pepingen zich bijna anderhalf jaar behelpen met voorlopige twaalfden.

“Het opstellen van een meerjarenplan en een sluitend budget was dan ook zowat het eerste waar we ons mee hebben bezig gehouden toen we vorige maand de fakkel overnamen”, aldus burgemeester Luc Decrick (CD&V-SP.A).

In dit meerjarenplan zijn meteen de accenten terug te vinden die de CD&V-SP.A-fractie en onafhankelijk schepen Peter Lacres willen leggen. Zo werd er geld voorzien voor de aanleg van een fietspad tussen Pepingen en Bogaarden .

“Ook de sporthal blijft een prioriteit”, aldus nog Suzanne De Cort. “Ons meerjarenplan sluit postief af. De komende maanden gaan we de financiën verder analyseren om op die manier de grootte van de geplande belastingsverlaging te kunnen bepalen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio