Eerste ‘Wijze Uil’ gaat naar elfjarige Mirte

Eerste ‘Wijze Uil’ gaat naar elfjarige Mirte

Mirte is ontzettend blij met de Wijze Uil die Montasser Alde’emeh haar gaf. Foto: jhp

Wemmel -

Mirte van Lautem uit het vijfde leerjaar van de Sint-Jozefsschool kreeg als eerste leerling de ‘Wijze Uil’. Die nieuwe jaarlijkse prijs beloont een leerling die blijk geeft van een kritische kijk en groot inlevingsvermogen en werd uitgereikt door ervaringsdeskundige Montasser Alde'emeh.

In tientallen basis- en secundaire scholen in Brussel en de Rand ging Montasser Alde'emeh klasgesprekken aan. Zijn doel: leerlingen kritisch leren denken in een meertalige en multiculturele samenleving

Om zijn initiatief luister bij te zetten en vooral begeesterend te werken bij jongeren, lanceerde Montasser Alde'emeh ‘De Wijze Uil’. Dat is een jaarlijkse trofee met bijhorend diploma voor de leerling die er qua kritisch denken uit springt.

Uit klasgesprekken en ervaringen in bijna honderd lagere en secundaire scholen is nu de eerste trofee uitgereikt aan Mirte van Lautem van het vijfde leerjaar van de Sint-Jozefsschool in Wemmel. Zij was zelf zeer verrast en tegelijk blij.

“Ik doe niets speciaals, hoor. Ik ben gewoon mezelf”, relativeert ze. “Maar ik vind het een heel mooie prijs en de trofee krijgt een hele mooie plaats”, zegt Mirte.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio