Chaotische avondspits op het spoor: “We zitten vast in snikhete trein zonder airco”

Chaotische avondspits op het spoor: “We zitten vast in snikhete trein zonder airco”

Foto: Twitter

Brussel / Gent -

Een defecte trein, iets voor de avondspits, een seinstoring op het spoor tussen Brussel en Gent en rond 19.15 uur nog een verdacht pakket in het station Gent-Sint-Pieters zorgen woensdagavond voor grote problemen op het treinverkeer naar Gent. De defecte trein is intussen weggeraakt, maar de seinstoring zorgt nog altijd voor problemen. Dat melden Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken en zijn NMBS-collega Dimitri Temmerman.

Iets voor 16 uur kreeg een trein met aan boord goed 200 passagiers problemen, tussen Brussel-Zuid en Sint-Katharina-Lombeek. Een andere trein, met 700 mensen aan boord, raakte achter die defecte trein vast, maar die laatste kon goed een half uur op eigen kracht toch weer verder. De defecte trein werd, door de opgelopen vertraging, wel beperkt tot Denderleeuw.

Bovenop dat incident krijgt het treinverkeer van Brussel naar Gent te maken met een seinstoring. “Die storing werd eerst verholpen, maar kort nadien kregen we opnieuw problemen”, zegt Baeken. “Onze mensen zijn momenteel ter plaatse om de storing zo snel als mogelijk te verhelpen, maar intussen zorgt die seinstoring voor ernstige vertragingen.” De treinen staan niet stil door de storing, maar moeten wel trager rijden en/of omrijden.

In Gent-Sint-Pieters zelf is er hinder voor de reizigers naar en van Gent door de vondst van een verdacht pakket in het station. Drie sporen waren een tijdlang buiten gebruik. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken, maar het bleek loos alarm.

In Gent deelt de NMBS waterflesjes uit aan de passagiers die met grote vertraging aankomen. Op Twitter laten veel reizigers hun ongenoegen blijken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees