Door dit eenvoudig trucje van zijn medewerkers leest “snel afgeleide” Donald Trump alle belangrijke verslagen

Door dit eenvoudig trucje van zijn medewerkers leest “snel afgeleide” Donald Trump alle belangrijke verslagen

Foto: Photo News

Hoe laat je iemand die zo snel afgeleid is als Donald Trump toch grondig alle belangrijke rapporten doornemen? Eenvoudig, zorg ervoor dat zijn naam zo veel mogelijk vermeld staat in die rapporten, aldus enkele medewerkers van de Amerikaanse president.

Donald Trump staat erom bekend: om zijn wel heel erg korte aandachtsspanne. Op zijn minst even bekend: zijn ijdelheid. En van dat laatste maken zijn medewerkers handig gebruik om ervoor te zorgen dat de president niet al te snel afgeleid raakt als hij belangrijke verslagen en rapporten aan het lezen is.

Om zeker te zijn dat hij alle cruciale informatie doorneemt, plaatsen de medewerkers zo vaak mogelijk zijn naam in het verslag. Trump leest, ziet en hoort de naam Trump nu eenmaal graag. “We doen het echt in zo veel mogelijk paragrafen”, luidt het bij de Nationale Veiligheidsraad. “Als hij vernoemd wordt, blijft hij lezen.”

Het is maar een van de vele trucjes die zijn medewerkers hebben bedacht om de president er met zijn gedachten bij te houden. De officials hebben ook geleerd om verslagen in de mate van het mogelijk beperkt te houden tot één pagina en om zo veel mogelijk prentjes, mappen, tabellen en grafieken te gebruiken. “Hij houdt ervan om de dingen te visualiseren”, luidt het. “De man is een bouwer. Hij heeft zijn hele leven gespendeerd door naar architectuurweergaven en plattegronden te kijken.”

Corrigeer

NIEUWS