KajakSenioreN mannenWorld Cup Marathon in Willebroek - Dries Corrijn weet dat het moeilijk wordt om verder leider te blijven

“Om financiële redenen geen WK in Zuid-Afrika”

“Om financiële redenen geen WK in Zuid-Afrika”

Dries Corrijn, als laureaat van de 5.000 meter in Gent geflankeerd door de Limburgers Daan Cox en Baud Kums. Foto: EIGEN FOTO

Gent -

Eind mei vindt te Willebroek voor het eerst een World Cup Marathon plaats. De Gentenaar Dries Corrijn wordt de blikvanger. Wereldkampioen -23 Artuur Peters, zijn grootste Belgische concurrent, start dat weekeind immers in Szeged voor de World Cup Sprint.

Dries Corrijn sloot 2016 af als winnaar van de rangschikking van de befaamde World Series Marathon. ‘Tot mijn verbazing start ik ook de World Series Marathon 2017 als leider”, glimlacht de Gentse kajakkampioen. “Het Internationaal Kajak Verbond besliste om het klassement op te maken van WK tot WK. In het najaar realiseerde ik in verschillende races enkele sterke resultaten. Ik werd daardoor winnaar van de eindrangschikking van de World Series 2016 en start dus nu ook het internationale seizoen als leider van het klassement 2017.”

Dries Corrijn geeft wel aan dat hij weinig kans maakt om die World Series Marathon voor de tweede keer op rij te winnen. ‘In tegenstelling tot de voorbije seizoenen worden nu de World Cup races en het WK in het algemeen klassement opgenomen. Om financiële redenen is het voor mij onmogelijk om aan alle races deel te nemen. Zo moet ik bijvoorbeeld al het WK, dat in Zuid-Afrika zal plaatsvinden, links laten liggen. Ik grijp meteen naast heel wat punten.” Dries Corrijn wil zich nu vooral focussen op enkele World Cup Marathons en de races waarin hij vorig jaar ook al succesvol was. “Mijn eerste piek hoop ik tijdens het weekeinde van 27 en 28 mei te kennen. In Willebroek komen minstens vijftig peddelaars aan de start, heel veel voor een marathon. Daarbij steken enkele sterke Belgen. Toch kijk ik met veel vertrouwen uit naar deze eerste internationale afspraak. Mijn voetblessure lijkt genezen. Dat bleek begin mei al, toen ik in Rheine het Open Duits Marathonkampioenschap won. Ook vorig weekeinde liep goed op de Watersportbaan, met zeges in de K1 1.000 meter en de K1 5.000m. De voorbije winter werkte ik hard aan mijn uithouding. Nu hoop ik daarvan straks voor eigen volk in Hazewinkel de vruchten te plukken.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio