voetbalJeugdVanavond Memorial Tom Hulst in Wachtebeke

Eric Nuttens: “Dank aan Bram Van Driessche”

Eric Nuttens: “Dank aan Bram Van Driessche”

Eliteref Bram Van Driessche verleent graag zijn medewerking aan het driehoekstoernooi. Foto: BELGA

Wachtebeke / Gent / Zelzate -

Polyfoot Events vzw organiseert vanavond de finaledag van de wisselbeker Tom Hulst. Dit driehoektornooi vindt plaats in het provinciaal domein in Wachtebeke. De finalisten zijn AA Gent, KVV Sint-Denijs-Sport en een gerenommeerd selectieteam van Polyfoot.

De drie voornoemde teams toonden zich op het plaatsingstoernooi op 11 mei sterker dan Sparta Petegem, RC Gent en RS Waasland-Beveren. De eerste wedstrijd vanavond is om 18u30. De bekeruitreiking start om 20 uur. De wedstrijden duren 12 minuten. Elite-scheidsrechter Bram Van Driessche verleent zijn medewerking aan deze organisatie.

“Wij organiseren dit toernooi ter ere van Tom Hulst, die in juni 2016 in dramatische omstandigheden om het leven kwam,” aldus woordvoerder Eric Nuttens van Polyfoot Events vzw. “Tom was een speler van de U11 van KVV Sint-Denijs-Sport en zou dit seizoen voor Sparta Petegem uitkomen.”

“Hij schitterde een week voor zijn dood nog in een torrnooi in Duitsland. Hij scoorde in zijn allerlaatste wedstrijd de winnende treffer tegen een team uit Polen. Tom was een beloftevolle speler die een mooie toekomst had. Hij had het volgens de kenners heel ver kunnen schoppen. Helaas werd hij veel te vroeg uit het leven weggerukt.”

Sociaal gebeuren

“De winnaar van het plaatsingstornooi was het sterke KVV Sint-Denijs-Sport, dit onder leiding van coach Johan Dhont, de ploeg waarvan Tom vorig seizoen deel uitmaakte. Er bestaat veel belangstelling voor dit tornooi, waarop heel wat jeugdspelers, ouders, bestuursleden en sympathisanten aanwezig zullen zijn. We zijn vereerd dat ref Bram Van Driessche mee het initiatief nam om deze memorial op te zetten. Voetbal is meer dan resultaten op een veld. Het is ook een sociaal gebeuren dat mensen dichter bij elkaar brengt. We hopen dat dit tornooi in de komende jaren een vaste waarde wordt, zodat de onfortuinlijke Tom Hulst nooit zal vergeten worden”, zo besluit de organisator met mooie woorden. Hij rekent in Wachtebeke alvast op een ruime belangstelling.

Programma: 18.30 uur: AA Gent - KVV Sint-Denijs-Sport; 18.45 uur: Polyfoot - KVV Sint-Denijs-Sport; 19 uur: AA Gent - Polyfoot; 19.15 uur: KVV Sint-Denijs-Sport - AA Gent; 19.30 uur: KVV Sint-Denijs-Sport - Polyfoot, 19.45 uur: Polyfoot - AA Gent.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio