'Grootste gitaarwinkel van het land' sluit na amper één jaar de deuren

'Grootste gitaarwinkel van het land' sluit na amper één jaar de deuren

Uitbater Frank Stevens wilde woensdag geen commentaar kwijt. Foto: fvv

Gent -

De Gentse vestiging van de Britse ­gitaarketen Guitarguitar sloot woensdag na amper een jaar de deuren. De eigenaar van het pand op de Sint-Joriskaai gaat het verkopen. Volgens de keten is het momenteel economisch niet verstandig om het gebouw zelf te kopen.

De onverwachte sluiting van gitaarwinkel Guitarguitar is volgens Graham Bell, de directeur van de Britse keten, te wijten aan de verkoop van het gebouw op de Sint-Joriskaai. “We hebben de eerste kans gekregen om het te kopen”, vertelt hij in een bericht op Facebook. “Maar het zou commercieel gezien niet verstandig zijn om dat te doen.”

Bell vermeldt als redenen voor die beslissing de onvoorspelbare impact van de Brexit en de onzekerheid rond handelsovereenkomsten tussen België en het Verenigd Koninkrijk.

De Gentse gitaarwinkel was nochtans nog geen volledig jaar open. Het was ook de enige vestiging van Guitarguitar op het Europese vasteland en volgens verantwoordelijke Frank Stevens (foto) “de grootste gitaarwinkel van België”.

Voor gitaristen en andere muziekliefhebbers is het opdoeken van de winkel een gemis. Uitbater Frank Stevens wilde gisteren niet reageren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees