Seks & Relaties

Kirsten is getrouwd met een man, maar eigenlijk lesbisch: “Zonder steun moet je heel sterk zijn om uit de kast te komen, en dat ben ik niet”

Kirsten is getrouwd met een man, maar eigenlijk lesbisch: “Zonder steun moet je heel sterk zijn om uit de kast te komen, en dat ben ik niet”

themabeeld Foto: ss

Naar aanleiding van de Internationale Dag Tegen Homo- en Transfobie vroegen wij onze lezers hun coming-out-verhaal in te sturen. Dat van Kirsten kwam heel hard aan op onze redactie. Hoewel ze enkel verliefd wordt op vrouwen, is ze toch getrouwd met een man. Maar ze voelt zich niet sterk genoeg om uit de kast te komen.

“In mijn tienerjaren werd ik verliefd op een meisje. Ik wist dat ik hier meer over wou weten, dus zocht ik contact met holebi-jongeren. In het geheim ging ik naar fuiven en toen ik 18 jaar was ben ik ook met holebi-jongeren op kamp gegaan. Mijn ouders had ik verteld op reis te zijn met vrienden.”

“Toen ik terugkwam heb ik mijn ouders verteld dat ik biseksueel was, om de pijn te verzachten. Ze hebben me nooit serieus genomen. Ik heb in die tijd wel relaties gehad met meisjes en ze lieten me doen, zeiden dat ze van me hielden.”

“Mijn grootouders hebben het nooit mogen weten van mijn ouders en toen ik het aan mijn tante vertelde was het antwoord: “In wat voor een fase zit jij nu, ben je gek of zo?”

“Een paar jaar later heb ik mijn man leren kennen via onze gezamenlijke hobby. Mijn ouders vonden hem een goede partij voor mij en we zijn getrouwd en hebben een kind gekregen. Iedereen van de familie gelukkig en tot op de dag van vandaag zijn we nog samen.”

“We leven samen als broer en zus”

Iedereen van de familie gelukkig, maar Kirsten zelf is dat niet. “Ik leef samen met mijn man als broer en zus, vooral voor onze dochter. Gevoelens zijn er niet, een seksuele relatie is er ook niet en ik denk dat die echte verliefdheid er nooit geweest is.”

“Ik ben jaloers op mensen die verliefd zijn op hun partner en ik verlang daar ook naar, ik verlang naar genegenheid, een echte knuffel. (Die niet van mijn dochter komt, want die geeft ze maar al te graag.)”

“Maar ik weet dat ik alleen maar echt verliefd zal kunnen zijn op een vrouw. Jammer genoeg heb ik niet de kracht om dat deel van mijn leven te veranderen en geluk te vinden. Ik leef voor mijn dochter en mijn familie en hoop ze zo niet teleur te stellen.”

“Dus ja, ook in deze tijd zitten er nog mensen in de kast die het al eens probeerden om uit de kast te komen. Maar zonder steun moet je heel sterk zijn en dat ben ik niet.”

Worstel je zelf met je geaardheid of durf je niet uit de kast te komen? Weet dan dat er in het hele land organisaties en mensen zijn die je met raad en daad willen bijstaan.

Voor jongerengroepen kan je hier terecht

Hulp nodig bij je coming-out?

Omwille van privacyredenen is Kirsten niet haar echte naam.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees