Man van ‘lachend kakske’ eist 20.000 euro van Miss België

Man van ‘lachend kakske’ eist 20.000 euro van Miss België

Een man die zich racistisch behandeld voelt door Miss België Romanie Schotte (19), eist 20.000 euro schadevergoeding. De man is te zien op een omstreden selfie die ­Romanie in mei vorig jaar op Instagram zette.

De huidige Miss België nam de foto op een bus in Jette, met op de achtergrond een nors kijkende man met donkere huidskleur. Toen een van haar volgers haar attent maakte op “that ­nigga” op de achtergrond, beantwoordde Schotte die opmerking met een ­‘lachend kakske’, een symbool dat ­eigenlijk ‘veel geluk’ betekent maar dat in combinatie met het woord ‘neger’ op racisme zou kunnen wijzen. Romanie Schotte verontschuldigde zich al uitgebreid en zei dat ze net zo goed met een gele smiley had kunnen antwoorden.

“Mijn organisatie is er niet rechtstreeks bij betrokken”, zegt Darline Devos van Miss België. “De advocaat van de familie van Romanie houdt zich ermee bezig, maar ik vind dit belachelijk. Drie maanden na de feiten eist de man geld, hij heeft de foto bovendien gedeeld op zijn Facebookpagina.”

Corrigeer

MEER NIEUWS