voetbaleindronde 2de provincialeKoersel 0- Beek 0 (heen: 1-2)

KGS Bree-Beek naar eerste provinciale

KGS Bree-Beek naar eerste provinciale

Aan een doelpunteloos gelijkspel had fusieclub KGS Bree-Beek genoeg om een feestje te bouwen. Foto: Raymond Lemmens

Fusieclub KGS Bree-Beek start volgend seizoen in eerste provinciale. Dankzij een brilscore op het veld van Koersel stelde Beek (dat de heenmatch met 2-1 gewonnen had) gisteravond immers de promotie naar de hoogste reeks veilig.

“Dit is ook de promotie van Kristof Vanhove”, reageerde voorzitter Jan Aegten geëmotioneerd. “Hij stond als bestuurslid en fervent supporter in voor de sponsoring. Na een zwaar ongeval ligt hij al vele maanden in een coma in het ziekenhuis. Het doet erg veel pijn dat hij er vandaag niet bij is.”

Met de promotie van Groen Star Beek naar eerste provinciale kan de fusieclub KGS Bree-Beek een vliegende start nemen. Maar Beek is vooral de onverwachte winnaar van deze eindronde. Het collectief gaf de doorslag, het wilskrachtige centrale verdedigersduo Tim Mallet- Mikail Simons stond symbool voor die winnaarsmentaliteit.

“Dit is inderdaad een overwinning van het collectief”, trapte Simons een open deur in. “We hebben het prachtig aangepakt, want het was absoluut de bedoeling om opnieuw de nul te houden. Dat we daarin geslaagd zijn, spreekt voor het hele team. Ik wil ook geen namen noemen, want een underdog kan enkel winnen door voor elke meter te strijden. Misschien toch een pluim voor de trainer, want hij bereidde ons perfect voor op iedere match en zette de pionnen telkens goed in functie van de tegenstrever, zodat we nooit in verlegenheid werden gebracht.”

Voor kapitein Simons was dit een bijzonder seizoen: “Fysiek zat ik in 2015 erg diep. Het leek er lange tijd op dat ik nooit meer zou voetballen. Met vallen en opstaan wilde mijn lichaam weer mee, maar ik had nooit gedacht dat ik weer op dit niveau zou acteren. Wat een heerlijk hoogtepunt om mijn carrière mee af te sluiten. Ik blijf wel actief binnen de fusieclub, want ik heb een geschiedenis bij zowel SK Bree als bij GS Beek. Ik leg me momenteel toe op sportverzorging en zal als dusdanig de geblesseerde spelers begeleiden.”

Tim Mallet kwam weer in het ploeg, nadat hij de heenmatch nog miste met een lichte blessure. “Beek heeft vandaag bewezen dat voetbal een ploegsport is. We waren als elftal veel sterker dan de optelsom van de delen. Als je louter naar talent kijkt, dan maakten we geen schijn van een kans in deze eindronde. Ook het feit dat we de promotie behalen ondanks het feit dat een tweetal basisspelers stoppen met voetbal (Simons en Bloemen, nvdr) en een handvol andere gasten andere oorden zullen opzoeken, spreekt voor dit team. We wilden elkaar absoluut niet in de steek laten. Laten we vannacht vooral genieten en dan zien we wel wat de toekomst brengt. Maar wat een afscheid van Groen Star als club. We zijn gewoonweg kampioen!”

SCHEIDSRECHTER: Ertanir. BEEK: Hermans, Peeters (46' Cuppens), Mallet, Simons, Daniels, Cardeynaels, Jamers, Martens, Maggen (78' Baerts), Bloemen, Vanbuel (91’ Leurs). KOERSEL: R. Claes, Mertens, Geybels, Jannes, Philips, Simsek, Alaerts (74' Coenen), Ghys, Bellinkx, Claes, Helsen (3' Segers). GELE KAARTEN: Jamers, Maggen, Jannes, Bellinckx, Ghys. RODE KAART: 81' Bellinckx (2x geel).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio