Ploeg van roze trui Tom Dumoulin vergeet renner aan hotel

Ploeg van roze trui Tom Dumoulin vergeet renner aan hotel

Foto: twitter

Bijna had Tom Dumoulin vandaag in de twaalfde etappe van de Giro nóg een mannetje minder om zijn roze trui te verdedigen. Nadat zijn eerste luitenant Wilco Kelderman al uit de Giro moest stappen nazijn veelbesproken val door een politiemotor, was de ploegbus vanmorgen met slechts zeven renners vertrokken naar de start. Simon Geschke was blijkbaar te laat maar dat waren ze bij Team Sunweb gewoon vergeten...

Het was Simon Geschke zelf die op Twitter een foto postte: “Kan iemand mij een lift geven naar de start van de Giro-etappe van vandaag? De ploegbus is blijkbaar zonder mij vertrokken.”

Zijn ploegmaats vonden het hilarisch en reageerden meteen: “Neem gewoon een rustdag, we hebben je vooral dit weekend nodig”, sneerde Laurens ten Dam. “Whahaha! Ik zie je wel aan de start buddy! Hahaha”, lachte kopman Tom Dumoulin.

Even later stelde Geschke zijn volgers echter gerust: “Alles oké, ik stal een auto en ben onderweg nu... Grapje, ze zijn teruggedraaid om me op te pikken. Denk dat acht renners nog steeds beter is dan zeven”, besloot de Duitser.

Vandaag krijgen de sprinters in Reggio Emilia op papier nog eens een kans, maar ook een lange vlucht zou het wel eens kunnen uitzingen. Wellicht houden de klassementsmannen zich koest vandaag maar Dumoulin zal Geschke toch kunnen gebruiken want Team Sunweb zal als ploeg van de rozetruidrager sowieso aan de bak moeten in het peloton. En er zal maar een outsider mee glippen in de vlucht en zo virtueel de roze trui overnemen. Ja, dan zijn ze zeker beter af met acht renners dan met zeven...

Volg hier de twaalfde etappe LIVE van start tot finish!

Corrigeer