Mama

"Ouders, laat je leven zien zoals het echt is"

"Ouders, laat je leven zien zoals het echt is"

Erika Van Tielen en anderen doorbreken de schone schijn.

Zet je wél die foto online waarop de kinderen lief lachen, maar steek je de camera liefst weg wanneer ze krijsend door de supermarkt lopen? Doodnormaal, maar het kan ook anders: de Opvoedingslijn roept op om net de imperfecte en eerlijke momenten te delen op sociale media.

Met de hashtag #notperfect wordt ouders gevraagd foto’s te delen van hindernissen die ze ondervinden tijdens de opvoeding. De Opvoedingslijn wil in de Week van de Opvoeding het taboe doorbreken van de schone schijn. “We creëren met zijn allen een perceptie die volledig tegengesteld is aan de realiteit”, klinkt het. 

De oproep kreeg gisteren meteen gehoor. Onder anderen van tv-gezicht Erika Van Tielen, die op haar blog al langer de roze wolk van het moederschap probeert te doorprikken. Op haar Instagram zien we doorgaans vooral foto's van perfecte taferelen, maar gisteren deelde ze een foto waarop haar zoontje -nog enigzins fotogeniek- bittere tranen huilt. "Ik heb twee luide, bijzonder levenslustige kleuters, die overal opgemerkt worden, en niet zelden in weinig positieve zin", zegt ze." Ik durf geregeld hulp vragen: dat is geen schande. Op mijn blog deel ik ook de moeilijke kanten van het ouderschap, dat is voor mij niet meer dan normaal." 

Wie gaat zoeken op #notperfect, moet er wel  bijnemen dat de hashtag ook gebruikt wordt door bloggers die hun niet altijd perfecte lichaam vieren en hobbykoks die al eens een minder perfect baksel afleveren. 

 

 

No it's not always easy. #parenting #notperfect weekvandeopvoeding #opvoedingslijn #finneman

Een bericht gedeeld door Erika Van Tielen (@erikavantielen) op

 

 

Lachen de kindjes altijd zo lief? Neen #notperfect #weekvandeopvoeding

Een bericht gedeeld door Frederik De Swaef (@swaef) op

 

 

#notperfect #weekvandeopvoeding #baby #butstillcute #pruillip #boy #throwback<3

Een bericht gedeeld door Lisa Keymeulen (@lkeymie) op

 

 

#notperfect #weekvandeopvoeding

Een bericht gedeeld door Nathalie Van Driessche (@nieke_vd) op

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees