Originele vraag van wielrenner om date krijgt staartje... of moet Carlien date zelf betalen?

Originele vraag van wielrenner om date krijgt staartje... of moet Carlien date zelf betalen?

Foto: Photo News

Victor Campenaerts kreeg woensdag een boete van de organisatie van de Giro na zijn origineel dateverzoek. “Wegens beschadiging van de wielersport”, luidde de korte maar droge reden van de organisatie. De Antwerpse renner haalde zijn slag wel thuis: Carlien zei ‘ja’ én er is een crowdfundingcampagne opgestart om de boete te betalen.

“Carlien, daten?” Het is lang geleden dat twee woorden voor zo’n mediastorm zorgden. Campenaerts vroeg een vriendin op date door die boodschap op zijn borst te schrijven, maar daar kon de wedstrijdjury niet mee lachen. 100 Zwitserse frank boete, zo’n 90 euro, en de waarschuwing om het geen tweede keer te proberen. “Het gedrag van de renner schaadt het imago van de wielersport”, zo redeneerde de jury.

Op Twitter kan die beslissing op weinig meeval rekenen. Reacties als “De boete schaadt het imago, niet de boodschap” en “Nu moet Carlien de date betalen” werden al snel de wereld ingestuurd. Het mag duidelijk zijn: iedereen schaart zich achter de originaliteit van Victor. Maarten Vancoillie, van radiozender Q-Music, startte zelfs een crowdfundingcampagne op om de boete mee te helpen betalen...

“Geen plaats voor romantiek in de koers”

UCI-commissaris Luc Herpelinck gaf aan Sporza meer uitleg over de boete voor Victor Campenaerts. “Als hij een boodschap wilde brengen, mag dat natuurlijk. Maar niet tijdens de koers, en dan nog met een ontbloot bovenlijf. Daar is geen plaats voor in een serieuze wedstrijd als de Giro. Daarvoor mag het wielrennen niet gebruikt worden”, stelt Herpelinck. “De romantiek van de renners kunnen ze beter buiten de wedstrijd doen. Als we dit één keer laten passeren, zet dat de deur open voor een volgende keer.”

Victor Campenaerts was na zijn opvallend datingverzoek tijdens de tijdrit plots wereldnieuws. “Het is me wat geweest de voorbije dagen qua media-aandacht”, zuchtte de Belgische kampioen tijdrijden voor de start van de twaalfde etappe. “Ik denk dat ik nu meer in krant stond dan als ik die tijdrit had gewonnen...”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer