Ontwapenend interview van 9-jarig meisje met Peter Sagan: “Ik wilde eigenlijk acteur worden”

Ruby Isaac is een 9-jarig Engels meisje dat gek is van de koers. Het fietsmerk Specialized zet haar in als vliegende reporter en stuurde haar naar de Ronde van Californië. Daar mocht Ruby niemand minder dan Peter Sagan interviewen. De ontwapende glimlach en dito vragen van het meisje zorgden ervoor dat de wereldkampioen openhartig antwoordde op haar (originele) vragen.

Voor de start van de Ronde van Californië had een goedgemutste Peter Sagan wel even tijd voor Ruby. De Slovaak vertelt over zijn eerste keer op de fiets, wat hij kocht met zijn allereerste geld, wat zijn favoriet ijsje is, op welke plaatsen hij het liefste fiets en of het verhaal klopte dat hij ooit won op de fiets van zijn zus...

Sagan bekende echter ook dat hij als kind niet meteen ervan droomde om wielrenner te worden. “Ik had heel wat hobby’s, waaronder vooral voetbal. Maar ik wilde eigenlijk wel acteur worden... Maar uiteindelijk ben ik op de fiets beland.”

“Of ik tips heb? Wielrennen is een harde sport, kies maar iets anders. (lacht) Nee, koersen is ook prachtig, je komt in mooie landen en op mooie plaatsen, het is gezond,... Mijn raad is dan ook: geef nooit op!”

Het interview dateert van voor de start van de Amerikaanse rittenkoers. Sagan won ondertussen al een rit en rijdt momenteel in de groene puntentrui. Ruby bleef echter ook nog wat langer in de Ronde van Californië en mocht haar held nog eens spreken:

 

 

Corrigeer