De etappe van vrijdag in de Giro: de laatste kans voor de sprinters

De etappe van vrijdag in de Giro: de laatste kans voor de sprinters

Alvorens het klimgeweld losbarst in de slotweek van de Giro, krijgen de sprinters in de etappe van vrijdag een laatste kans. De dertiende rit brengt het peloton van Reggio Emilia naar Tortona over 167 biljartvlakke kilometers.

Volg hier de 13e etappe LIVE van start tot finish!

Het parcours van de 13e etappe is helemaal vlak en doorkruist de hele Po-vallei. De finale, langs Casteggio, volgt het traditionele parcours van Milaan-Sanremo. De laatste kilometers zijn voornamelijk rechtdoor, met enkel een paar rotondes. Er is een laatste bocht (op een rotonde) op circa 500 meter van de finish maar de laatste 450 meter zijn rechttoe rechtaan op een 7,5m brede asfaltweg.

De etappe van vrijdag in de Giro: de laatste kans voor de sprinters
Foto: giro

Het is de laatste kans voor de sprinters, onder meer André Greipel pakt meteen na de etappe zijn koffers en trekt huiswaarts. Wie nog ambities heeft in het puntenklassement weet ook wat te doen aan de tussensprints en de finish.

Voor het grootste deel van het peloton wordt het een laatste recuperatiedagje: “stilte voor de storm”. Voor de mannen van Quick-Step Floors (Gaviria), Lotto-Soudal (Greipel) en Orica-Scott (Ewan) wordt het echter ongetwijfeld een zware werkdag.

Corrigeer