Buurt stopt verkaveling Berkenbos: “David wint opnieuw strijd tegen Goliath”

Buurt stopt verkaveling Berkenbos: “David wint opnieuw strijd tegen Goliath”

Pieter Lenart toont waar de verkaveling zou komen: links de akker en het Berkenbos, rechts de bedreigde voetweg. Foto: gvh

Temse / Tielrode -

Voor de derde keer in een week slagen inwoners uit Temse en Tielrode erin om een sloop of verkaveling tegen te houden. Deze keer werd de verkavelingsvergunning van het Berkenbosje in Tielrode, met 52 woongelegenheden, vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

“Het is een strijd van David tegen Goliath, maar deze beslissingen maken duidelijk dat het mogelijk is. De gewone man moet zich niet laten doen. Wij hadden het gevoel recht in onze schoenen te staan, maar onze bezwaren tegen de verkaveling werden weggelachen. Dat motiveerde ons om een dure en zes jaar aanslepende procedure vol te houden”, reageert Pieter Lenart, die samen met Ludo Boel en milieuwerkgroep Ons Streven naar de Raad stapte.

De verkaveling was gepland tussen Gentstraat en Durmestraat, tegenover de voormalige steenbakkerij. Het was de bedoeling 52 woongelegenheden te realiseren op de plaats waar nu een berkenbos en een akker liggen.

“Maar die akker is nodig voor de waterhuishouding van de buurt en het berkenbos is opgehoogd met vervuilde grond: daar wil je niet op bouwen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio