Beveren stapt af van geel-blauwe huisstijl

Beveren-Waas / Beveren -

De kleuren geel en blauw, zo typerend voor Beveren, zijn verleden tijd. De nieuwe huisstijl is rood-blauw. Daar hoort ook een nieuwe slagzin bij: “Beveren Verbindt”.

Na dertien jaar was het oude gemeentelogo met de slagzin Heerlijkheid, vroeger en nu aan vervanging toe. De nieuwe huisstijl en het rood-blauwe logo zullen door alle gemeentelijke diensten gehanteerd worden en de individuele logo’s van verschillende organisaties vervangen.

Opvallend is de kleurkeuze. Het kenmerkende geel-blauw heeft plaats gemaakt voor rood-blauw. “Vooral een kwestie van zichtbaarheid aangezien geel niet sterk contrasteert met rood of blauw”, verduidelijkt communicatieverantwoordelijke Jeroen Bruggeman.“Het blauw verwijst naar de Schelde, die een belangrijke rol speelt voor de welvaart van de gemeente. Het rood symboliseert dan weer verbondenheid, iets wat ook terugkomt in onze nieuwe slagzin Beveren Verbindt. De gemeente vormt een verbinding tussen soms heel uiteenlopende zaken: landbouw en industrie, cultuur en economie, de eigenheid van de deelgemeenten en Beveren zelf,...”

Ook de burgemeester benadrukt de diversiteit van het nieuwe logo.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio