Mysterie van Mariabeeldjes opgelost: kapel twee maanden place to be

Jolien De Beul en Gilles Heylesonne: “Met onze Mariabeeldjes wilden we nieuwsgierigheid opwekken voor ons initiatief.” Foto: ies

Lokeren -

Het mysterie rond de Mariabeeldjes die deze week opdoken in de straten van Lokeren, is opgelost. Ze verwijzen naar de Windekind-kapel, die twee maanden lang wordt ingericht als een trendy zomerbar. Bar Bagijn is een initiatief van twee studenten project- en eventmanagement.

Jolien De Beul (Lokeren) en Gillis Heylesonne (Waasmunster) vonden in de leegstaande gebouwen van de vroegere school Windekind de ideale plaats om hun concept met vzw P AND uit te rollen. Ze willen oude en leegstaande gebouwen weer tot leven brengen.

Bar Bagijn verwijst rechtstreeks naar de geschiedenis van de Windekind-kapel. Op de ruime binnenplaats zullen ze een hippe pop-upzomerbar uitbaten. Die zal vanaf 1 juli twee maanden lang dagelijks open zijn, behalve in de Lokerse Feestenweek en niet op dinsdag en donderdag.

“We hebben niet alleen een ruime binnenplaats, ook de galerij rond de koer kunnen we gebruiken. Tegelijk kunnen de bezoekers op die manier kennismaken met de rest van het gebouw, waarin later dit jaar de mensen van jeugdhuis T-Klub hun nieuwe stek zullen hebben. Maar ook deze zomer zullen die ruimtes ook al kunnen worden ingenomen voor allerhande creatieve projecten”, aldus Heylesonne en De Beul. Met hun project zijn ze ook genomineerd voor de finale van de ‘meest beloftevolle jonge ondernemer’ in Vlaanderen.

Meteen is duidelijk waarom eerder deze week tientallen Mariabeeldjes opdoken in het Lokerse stadscentrum. “Op die manier wilden we inderdaad al wat nieuwsgierigheid opwekken voor dit initiatief”, zeggen de studenten.

“Dat is gelukt. Het was voor ons heel grappig om de vele reacties te lezen. In de loop van de volgende weken zullen we nog op diverse manier meer informatie loslaten over deze locatie, die de place to be kan worden voor de Lokerse jongeren deze zomer”, vult jeugdconsulente Els De Pauw namens het stadsbestuur aan.

Voor creatievelingen

“We zijn ervan overtuigd dat deze locatie een grote aantrekkingskracht zal hebben op creatieve Lokerse jongeren. Vorig jaar merkten we tijdens ons jeugdfestival Matchbox dat er veel talent in Lokeren zit, maar dat de drempel om daarmee naar bijvoorbeeld het cultureel centrum te stappen nog te groot is. Bar Bagijn zal die kloof veel kleiner maken”, besluit cultuurfunctionaris Elke Clompen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio