Dit bestelt de Vlaming in de frituur: zitten jouw favorieten erbij?

Dit bestelt de Vlaming in de frituur: zitten jouw favorieten erbij?

Foto: Mediahuis

Geen eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Maar wat staat er dan precies op het menu? Een Bicky Burger, bitterballen of toch de frikandel? En welke saus wordt het vaakst besteld aan de toonbank?

Het Nieuwsblad gaat op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Nog tot 29 mei kan iedereen stemmen voor zijn of haar absolute favoriet op www.nieuwsblad.be/frituur of via de app.

We weten nog niet wat de beste frituur van Vlaanderen is, maar een ding kennen we wél al met zekerheid: uw favoriete menu in de frituur. Uit een onderzoek van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) blijkt dat frikandellen (of curryworsten, zoals ze ook in bepaalde regio’s genoemd worden) onze absolute favoriet zijn. Zo’n 24 procent van de Vlamingen verklaart de snack niet te kunnen weerstaan als ze in de frituur hun keuze maken.

Het blijft natuurlijk niet bij die frikandel alleen: in één adem bestelt 39 procent van de Vlamingen er ook een klein pakje friet met, jawel, mayonaise (22 procent) bij. Een klassiek menu dus, waar u niet al te vaak van afwijkt.

Maar op een plateau is natuurlijk meer plaats dan een kleintje met mayonaise en frikandel. Ook de Bicky Burger (16 procent) vliegt regelmatig over de toog, net als de saté (16 procent) en boulet (11 procent). En wat de saus betreft: stoofvleessaus (15 procent), tartaar (11 procent) en andalouse (6 procent) wringen zich nog nét voor ketchup (5 procent).

Dus zo ziet de favoriete frituurbestelling eruit:

FRIETJES:

SAUZEN:

SNACKS:

Corrigeer

NIEUWS