Dierenasiel in blijde verwachting van Laurent, maar de prins daagt niet op

Dierenasiel in blijde verwachting van Laurent, maar de prins daagt niet op

Foto: *

Ninove -

Iedereen was klaar voor de komst van Prins Laurent donderdag in opvangcentrum en zorgboerderij de Ark van Pollare (Ninove). Helaas daagde hij niet op.

De lokale politie had de nodige veiligheidsmaatregelen genomen in afspraak met de beveiliging van het Paleis. Het schepencollege was in volle ornaat aanwezig om de prins te ontvangen. En ook de verantwoordelijken van de vzw keken uit naar het bezoek. “Voor ons was het vooral een blijk van waardering voor het werk wat we hier doen. We weten dat de prins erg begaan is met het lot van dieren”, zegt Hans Lenvain.

Er was frisdrank, er was koffie en er waren mattentaarten en eierkoeken, lekkernijen uit de streek, voorzien. Kortom, alles was aanwezig voor een geslaagd bezoek. Alleen de prins zelf ontbrak.

Anderhalf uur hebben ze gewacht en op straat gekeken of hij nog niet in aantocht was. Maar de prins daagde niet op.

“Anderhalf uur nadat hij hier moest zijn, heb ik een telefoontje gekregen. Hij had blijkbaar een privévergadering die veel langer is uitgelopen dan gepland. Hij heeft zich uitgebreid verontschuldigd omdat hij niet kon komen en vroeg uitdrukkelijk om een nieuwe afspraak te maken. Uitstel is dus geen afstel. Hij blijft hier zeer welkom”, zegt Lenvain.

Op het koninklijk paleis was niemand bereikbaar voor een reactie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees