Twaalf maanden celstraf voor geweldenaar die moeder sloeg

Zingem -

De strafrechter in Oudenaarde heeft Zingemnaar Peter D.D. (21) veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van twaalf maanden en een boete van 600 euro. De jongeman moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden wegens verschillende feiten van geweld.

“Dit is geen sympathiek dossier”, beaamde Lieven De Pessemier, advocaat van de beklaagde. Op 8 februari vorig jaar schrok de beklaagde niet terug om zijn moeder slagen toe te brengen. De komst van de politie kon hem niet bedaren. Hij bedreigde zes agenten met een mes. Ook op 24 juni 2015 ging de beklaagde met de politie in de clinch. Toen werd de politie opgeroepen voor tumult in de fuifzaal De Qubus in Oudenaarde.

“Hij verzette zich heel hevig toen de agenten hem wilden meenemen. Hij tierde, schopte en in het politiekantoor deelde hij een kopstoot uit”, lichtte advocaat Hugo Vyls namens de agenten toe. “Meer nog, hij bonkte met zijn hoofd tegen de muur en verklaarde nadien dat zijn verwondingen door de politie waren toegebracht.”

De Zingemnaar maakte in de periode van december 2014 tot oktober 2015 nog vier slachtoffers. Het openbaar ministerie was niet mals voor de Zingemnaar: “Bij zowat alle feiten was alcohol in het spel. De beklaagde, die geen enkel schuldinzicht heeft, steekt zich weg achter het feit dat hij stomdronken was.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio