Gemaskerde dieven flaneren langs etalage en slaan dan toe bij buurman

De dieven stalen deze bestelwagen. Foto: if

Harelbeke / Bavikhove -

Twee dieven hebben dinsdagnacht toegeslagen in de Mandenmakersweg in Bavikhove. Ze gingen aan de haal met een bestelwagen die vol zat met werkmateriaal. Kort daarvoor flaneerde het duo nog rustig langs de etalage van een winkel aan de overkant.

Windowshoppen om 2.15 uur 's nachts. Dat is wat twee dieven dinsdagnacht gedaan hebben in de Bavikhoofsestraat in Harelbeke. Op camerabeelden van accessoirezaak Boetiek Chic is te zien hoe twee gemaskerde, mannen 's nachts langs de etalages flaneren en alle handtassen en juwelen rustig bekijken. Inbreken deden ze niet, maar ze trokken wel naar de overkant van de straat waar ze in de Mandenmakersweg binnen geraakten in de woning van Tom Devos. Ze maakten er een grote witte bestelwagen, een portefeuille en handtas buit. “Ze zijn in mijn personenwagen die voor de deur stond geraakt en hebben daar het bakje van de elektrische poort gevonden. Door dat bakje te gebruiken, konden ze binnen in onze woning”, zegt Devos die zaakvoerder is van DLC - Devos Logic Controls. “Terwijl mijn vrouw en ik lagen te slapen, liepen zij rustig in ons huis rond. Ze namen de sleutels van mijn bestelwagen, mijn portefeuille en de handtas van mijn vrouw mee.”

Nieuwe hangar

De twee dieven namen geld uit de portefeuille en handtas en lieten die buiten achter. Daarna trokken ze naar de gloednieuwe hangar die Devos naast zijn woning gebouwd heeft en vonden ze er de bestelwagen. “Die zat vol met machines en werkmateriaal dat ik nodig heb om mijn job als zelfstandig elektricien uit te voeren. Mijn bestelwagen en materiaal kosten samen 20 tot 25.000 euro”, zucht Devos. “Ze hebben mijn broodwinning afgepakt, want zonder werkmateriaal kan ik niets doen.”

Op de beelden van Boetiek Chic is te zien hoe de daders om 3.30 uur wegrijden met de bestelwagen. Amper negen minuten later, om 3.39 uur, passeren ze langs de camera's aan het op- en afrittencomplex richting autosnelweg in Deerlijk. Devos lanceerde een oproep naar getuigen op Facebook, maar kreeg nog geen info over waar zijn bestelwagen zich zou bevinden.

Naar aanleiding van het onderzoek naar de diefstal bij Devos, vroeg de politie aan Vanessa Vansteenkiste, zaakvoerster van Boetiek Chic, om de camerabeelden van haar winkel van die nacht te bekijken. “Het was zo dat ik de mannen ontdekte. Ze waren rustig alles aan het bekijken en dat om 2.15 uur 's nachts”, zegt Vansteenkiste die verbaasd is over hun manier van aanpak.

“Op de beelden zie je dat niets hen lijkt af te schrikken. Ze kijken niet op als er een wagen passeert en ook het feit dat er rond mijn winkel tal van camera's en spots staan, lijkt hen niet bang te maken. Ze zagen er heel professioneel uit, ze hadden zelfs sokken over hun schoenen getrokken om geen sporen na te laten.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees