ATLETIEKVLAAMSE KAMPIOENSCHAPPENHEUSDEN-ZOLDER - Michael Rossaert op jacht naar het EK-minimum

“Focus helemaal op atletiek”

“Focus helemaal op atletiek”

Michael Rossaert: “Ik heb in korte tijd op trainingsgebied heel wat handige tips meegekregen.” Foto: Eric Noens

Sint-Niklaas -

Zaterdag vinden in Heusden-Zolder de Vlaamse Kampioenschappen plaats. Lijstaanvoerder op de 400 meter is Michael Rossaert, die een aantal weken geleden een plaats kreeg in het nationale estafetteteam. De ACW-atleet mikt nu op de EK-limiet.

Michael Rossaert was vorige zondag één van de boegbeelden van het team van AC Waasland, dat voor eigen volk de zesde plaats pakte in de interclubkampioenschappen. Rossaert startte er in de twee sprintnummers. Op de 100 meter liet hij 10"98 optekenen, op de 200 meter werd het 21"56.

“Mijn start viel deze keer niet mee”, klonk het. “Vooral op de halve baanronde ontbrak het me aan zuivere snelheid. Mijn prestatie stond dan ook in schril contrast met mijn optreden van vorige week in het Koning Boudewijnstadion, waar ik mijn persoonlijk record op die afstand naar 21"14 bracht.”

Rossaert kreeg een aantal weken geleden het unieke aanbod om deel uit te maken van de Belgian Tornados, die met Jacques Borlée als coach naar de Bahama's trokken om er deel te nemen aan de World Relays.

“De dag voor mijn vertrek kwam ik pas terug van mijn stage in Portugal, het moest plots allemaal heel snel gaan. Maar het werd een unieke ervaring. Ik heb in korte tijd op trainingsgebied heel wat handige tips meegekregen. Ik was ook verbaasd dat de coach, die er eigenlijk nogal stug uitziet, zo goed meeviel. We moesten natuurlijk wel precies uitvoeren wat er van ons werd verwacht.”

Rossaert, die een opleiding volgt als leerkracht, plaatst voorlopig meer en meer de focus op atletiek.

“Dat er nu veel meer tijd vrijkomt om te trainen, zette zich de voorbije maanden toch in stevige prestaties om. Zaterdag loop ik in Heusden-Zolder de eerste 400 meter van het seizoen. Als alles meevalt, kan er al een scherpe tijd inzitten. Mikpunt voor de komende weken is natuurlijk de limiet voor het beloften-EK in Polen. Die bedraagt 46"78 en is slechts enkele honderdsten verwijderd van mijn persoonlijk record. Lukt het nu nog niet, dan komen er nog voldoende gelegenheden zoals de IFAM-meeting van volgende week.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio