Familie bouwt zélf parcours voor wereldbekende trialbiker

Familie bouwt zélf parcours voor wereldbekende trialbiker

Wesley en Ronny Belaey (uiterst links en uiterst rechts) bouwden samen met Jos Verhoeven, Andy Masschelin en Paul Wandels het parcours waarop Kenny Belaey moet schitteren. Foto: mye

Aalter -

Dit weekend staat Aalter volledig in het teken van de wereldbekermanche biketrial. Het parcours ziet er alvast spectaculair uit.

Net als in 2012 zullen de wedstrijden doorgaan op een speciaal parcours dat de voorbije dagen aangelegd werd naast het Aalterse gemeentehuis. Komend weekend kunt u er 141 rijders uit 18 landen bewonderen. Het is niet enkel een thuismatch voor Aalternaar Kenny Belaey, ook zijn broer Wesley en papa Ronny Belaey waren deze week aan de slag. Met de hulp van een team gaven zij het parcours vorm waar de deelnemers hun acrobatische capriolen op zullen uitvoeren.

“Vorige week vrijdag hebben we alle zones uitgemeten”, klinkt het. “Maar we kunnen niet alles op voorhand uittekenen. Dat kunnen we pas als we weten hoe groot het materiaal is, zoals de rotsen of boomstammen.”

Dat materiaal is soms afkomstig van opmerkelijke plaatsen. “In Tielt zijn ze deze weken een wegdek aan het uitbreken en maandag zijn we daar om enkele grote brokken geweest. We hebben daarnaast ook Balegemse steen gebruikt waarmee ze normaal kerken restaureren. Het parcours is helemaal anders dan in 2012. Zo zit er een schans bij die de deelnemers moeten nemen om op een hoge boomstam te geraken. Vooral de technisch onderlegde rijders zullen van het parcours genieten”, klinkt het.

Hoogste sprong van fiets

Als opwarmer voor de wereldbekermanche vindt er vanavond om 20.30 uur op de Markt ook een hoogspringcompetitie plaats. Het doel is om het Guinness-wereldrecord van de hoogste sprong met een fiets te verbreken. Het record staat op naam van de Nederlander Rick Koekoek die in 2014 in Londen over 1,43 meter sprong. Lokale rijder Steven Vanheste zal er vanavond alles aan doen om te scoren in deze spectaculaire nevencompetitie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio