WielrennenJunioren Driedaagse van Axel

Arno Claeys: “Focus op de tijdrit”

Gent -

In Axel wordt vandaag om 17 uur de eerste rit van de gelijknamige driedaagse op gang geschoten. Een tiental Oost-Vlamingen komen er aan de start waaronder ook Arno Claeys uit Oostakker, vorige week zesde op de provinciale titelstrijd.

“Met deze zesde plaats ben ik heel tevreden want ik koers nog maar sinds 1 juli vorig jaar”, aldus de jongere broer van profrenner Dimitri Claeys. “Tot hiertoe is mijn seizoen goed verlopen zonder rekening te houden met enkele valpartijen en het feit dat ik enkele keren op het einde van de wedstrijd werd teruggegrepen.”

De 17-jarige renner van het Isorex Cycling Team start in de driedaagse van Axel met gematigde ambities. “Het is een sterk internationaal getint deelnemersveld en ik wil ervaring opdoen. Ik focus mij op de individuele tijdrit. Enkele weken geleden werd ik derde op het PK tijdrijden tegen de klok en nu wil ik wel eens weten waar ik uitkom tussen de internationale top”, vertelt Arno Claeys die begon te koersen door toedoen van zijn broer Dimitri.

“Al sinds mijn geboorte ga ik mee naar de koers. Maar pas vorig jaar, nadat mijn broer negende werd in de Ronde van Vlaanderen, begon het serieus te kriebelen. Een tweetal maanden later zat ik voorgoed op de koersfiets. Ik krijg veel tips van mijn broer en hij maakt ook mijn trainingsschema's op. Hij zorgt ervoor dat ik niets tekort kom.”

RITTENSCHEMA

VRIJDAG 19 MEI om 17 uur: Axel-Axel (101,7 km)

ZATERDAG 20 MEI om 9.30 uur: individuele tijdrit in Axel (11 km) en om 17 uur: Sluiskil-Sluiskil (102 km)

ZONDAG 21 MEI om 12.30 uur: Velzeke-Velzeke (96 km).

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio