Burgemeester vecht tegen kanker: "Ik blijf niet bij de pakken zitten"

Burgemeester vecht tegen kanker: "Ik blijf niet bij de pakken zitten"

Foto: jvdv

Waasmunster -

Bij de Waasmunsterse burgemeester Michel Du Tré (CD&V) is deze week kanker vastgesteld. Het gaat om een kwaadaardig gezwel in een van de urineleiders.

Michel Du Tré (49) richtte zich deze week tot zijn volgers op sociale media met deze woorden: “Ik had mij plechtig voorgenomen om op mijn 50ste verjaardag nog maximum 100 kilogram te wegen. Deze morgen was het zover. Ik zou vreugde en fierheid moeten uitstralen. Maar deze week is ook gebleken dat het gewichtsverlies vooral te wijten is aan een kwaadaardig gezwel dat al enige tijd aan het werk is. We gaan nu, net als duizenden andere mensen, rekenen op de chemotherapie. Het streefdoel van 100 kilogram wordt het streefdoel van 100 procent genezing.”

De Waasmunsterse burgemeester had net als veel van zijn collega’s en schepenen in Vlaanderen in februari deelgenomen aan de campagne Tournée Minerale, met het engagement om gedurende een maand geen alcohol te drinken.

Plotse pijn

“Dat was voor mij als Bourgondiër het sein om gezonder te gaan leven, eten en drinken”, licht Du Tré toe. “Ik raakte de afgelopen weken verlost van heel wat kilo’s en dat leek een positief signaal. Toen ik plots pijn kreeg in het bekken, bleek dat er iets aan de hand was met mijn gezondheid. Een operatieve ingreep bracht de aanwezigheid van een kwaadaardige tumor in een van de urineleiders aan het licht.”

Vanaf volgende maand ondergaat Du Tré bestralingen. “Ik moet de strijd tegen de ziekte aangaan, zoals vele anderen dat moeten doen. Ik hoop natuurlijk dat ik dit gevecht overleef. Het wordt afwachten of de chemo- of een andere behandeling lukt, want anders ziet de toekomst er niet rooskleurig uit. Maar ik blijf positief denken.”

Ook voor zijn echtgenote en kinderen was de diagnose een harde klap. “Maar we blijven niet bij de pakken zitten. Ik herneem mijn opdracht in het gemeentehuis en kan gelukkig rekenen op de inzet van de collega’s in het schepencollege, de gemeentesecretaris en het personeel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees