Breuk binnen meerderheid steeds groter: burgemeester en schepenen dagen niet op

Breuk binnen meerderheid steeds groter: burgemeester en schepenen dagen niet op

Gemeenteraadsvoorzitter Acke was aanwezig tijdens de raad, maar de stoelen van de burgemeester en de drie schepenen bleven leeg. Foto: VUM

Zelzate -

De breuk binnen de politieke meerderheid in Zelzate wordt met de dag duidelijker. Donderdag bleven zowel burgemeester Frank Bruggeman (VLD-SD) als de drie VLD-schepenen weg van de gemeenteraad, als protest tegen raadsvoorzitter Martin Acke (N-VA). In een geheime zitting na de gemeenteraad lag de benoemingskwestie van gemeentesecretaris Guy Verbuyst al voor de zevende keer in een jaar tijd op tafel.

Zelzate heeft zo ongeveer alles al meegemaakt tijdens gemeenteraden: geen meerderheid, tien schorsingen, een onmogelijk uur en gemeenteraden met een zaal vol protesterende burgers. Maar een gemeenteraad zonder burgemeester én zonder de drie VLD-schepenen (Maenhout, Stevelinck en Van Weynsberghe) illustreerde gisteren nog maar eens dat de meerderheid enorm verdeeld is. De breuk tussen de N-VA van schepen en gemeenteraadsvoorzitter Martin Acke en de VLD-SD van burgemeester Frank Bruggeman wordt zo steeds duidelijker.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio