Viering Jonas Van de Steene verplaatst naar zaal Orphanimo!!

Viering Jonas Van de Steene verplaatst naar zaal Orphanimo!!

Foto: Dominique Dierick

Lochristi - De viering van handbiker en Olympisch medaillewinnaar Jonas Van De Steene zal niet plaats vinden in het zaaltje van de bibliotheek, maar wel in de jeugdlokalen Orphanimo!! in de Koning Albertlaan. "Er waren vorige week al 60 inschrijvingen binnen" aldus schepen van sociale zaken Janine Stadeus (Open VLD), "daarom wijken we uit naar een grotere locatie".

Zoals eerder meegedeeld zal Tom De Grauwe, zelf een rolstoelgebruiker, Jonas interviewen tijdens de viering door het GAPH. Dat is het Gemeentelijk Adviesplatform voor Personen met een Handicap.  Jonas wordt er erelid van. De huldiging kan nu plaatsvinden omdat Jonas nu uitzonderlijk in het land is  voor de wereldbekerwedstrijden in Oostende.  Hij verblijft meestal in het buitenland voor zijn trainingen. Het is overigens door zijn verblijf in het buitenland dat het gemeentebestuur nog geen datum kon prikken om Jonas de titel van ereburger te geven. Dat gebeurt dus later.

Nu het evenement van maandag 22 mei verplaatst is naar een grotere zaal, is het niet langer nodig om vooraf in te schrijven. Maandag tegen 20 uur naar Orphanimo!! komen volstaat.

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio