15 jaar cel voor moordpoging op mede-uitbater Bierpunt

15 jaar cel voor moordpoging op mede-uitbater Bierpunt

Foto: rr

Hasselt -

De 59-jarige Armeniër Sergey M. is zopas in de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel voor de moordpoging op Hasselaar Jean-Jacques Uijtdebroeks (46). Uijtdebroeks ontsnapte ternauwernood aan de dood en is door de aanval getekend voor het leven.

Het slachtoffer was een stevige kerel van 1m96, 112 kilo, paracommando en mede-uitbater van café Bierpunt aan de Hasseltse Zuivelmarkt tot dat hij op 18 november 2015 vijf messteken kreeg. Nu is de man een hoopje ellende, heeft het café noodgedwongen de deuren moeten gesloten, kan hij zijn rechterhand nauwelijks nog bewegen, werken zijn nieren maar aan 40 % werken, zit hij in financieel slechte papieren en is zwaar depressief. “Je had me beter gedood, dan moest ik nu niet zo hard lijden,” verklaarde hij eerder geëmotioneerd in de rechtbank. Tot overmaat van ramp liep het slachtoffer in het ziekenhuis complicaties aan de darmen op en ontsnapte een tweede keer nipt aan de dood

Sergey M. dacht dat zijn vrouw een relatie met Uijtdebroeks had. “Een idioot met waanideeën. Hij is paranoïde,” bestempelde advocaat Dimitry Descamps hem eerder. De Armeniër kende het slachtoffer omdat zijn vrouw er actief was als kuisvrouw. Onzin, bleek achteraf. Maar Uijtdebroeks moest het wel bekopen op die novemberdag rond 8 uur ’s ochtends aan het Heilig Hartplein in Hasselt toen hij naar zijn werk wou vertrekken. Een band stond plat, gedaan door Sergey, en toen hij gehurkt zat om deze te vervangen stormde de vijftiger op hem af. “Spijtig dat hij niet dood is. Ik zal het verder moeten afmaken,” verklaarde hij tegen de speurders. Na de steekpartij sloeg Sergey op de vlucht, maar niet later konden ze hem inrekenen in Kortrijk. Aan het slachtoffer en zijn vrouw is hij voorlopig 21.000 euro verschuldigd. Een aangestelde deskundige moet de schade verder begroten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio