B-stalen van betrapte renners vlak voor start van Giro zijn eveneens positief

B-stalen van betrapte renners vlak voor start van Giro zijn eveneens positief

Foto: AP

De analyse van de B-stalen van de Italiaanse renners Stefano Pirazzi en Nicola Ruffoni heeft een positief resultaat opgeleverd. Het duo van wielerploeg Bardiani-CSF werd twee weken geleden uit de Giro geweerd nadat bleek dat ze waren betrapt op het gebruik van doping.

Volg hier de 13e etappe LIVE van start tot finish!

Volgens La Gazzetta dello Sport, dat het nieuws vrijdag meldt, blijkt de analyse van de B-stalen net als eerder het geval was bij de A-stalen positief.

Het was diezelfde Italiaanse sportkrant die op 4 mei, aan de vooravond van de start van de honderdste editie van de Giro, naar buiten had gebracht dat Pirazzi en Ruffoni bij controles buiten competitie tegen de lamp waren gelopen. De Internationale Wielerunie (UCI) bevestigde even later dat de twee op 25 en 26 april afwijkende waarden hadden laten noteren die wijzen op het gebruik van groeihormonen.

Bardiani-CSF besliste prompt Pirazzi en Ruffoni uit de Giroselectie te zetten. De renners kregen het recht een B-staal aan te vragen. Ze riskeren nu een fikse schorsing. Mogelijk volgt ook een sanctie voor de ploeg.

Pirazzi (30) won het bergklassement van de Giro in 2013 en een jaar later een etappe. Ook dit jaar moest hij een van de speerpunten van het team worden. De 26-jarige Ruffoni heeft al drie keer de Giro gereden en was onlangs nog goed voor twee ritzeges in de Ronde van Kroatië.

Corrigeer