Ook na nachtje slapen leeft Preud’homme emotioneel toe naar cruciaal duel: “Ik ben niet belangrijk”

Michel Preud’homme regeerde na de nederlaag in Oostende erg emotioneel. Ook na een nachtje slapen was het geen vrolijke Preud’homme die de pers te woord stond in aanloop naar de laatste wedstrijd van het seizoen. Als Club Brugge zijn huidige tweede plaats en een ticket voor de (voorronde van de) Champions League wil behouden, mag er zondag voor eigen volk tegen AA Gent niet verloren worden. “Het zal een wedstrijd voor mannen worden, een finale”, weet Preud’homme.

Club Brugge moest winnen van Oostende om nog enigszins hoop te hebben op de titel en zeker een uitstekende zaak te doen met het oog op de tweede plaats. Blauw-Zwart ging echter pijnlijk onderuit aan de kust met 2-1 en na afloop reageerde Preud’homme erg ontgoocheld. “Ik ben zowel ontgoocheld als boos”, klonk het toen.

Na een korte nacht keek Preud’homme vooruit naar het cruciale duel van zondag tegen AA gent, hoogstwaarschijnlijk zijn allerlaatste wedstrijd als coach van blauw-zwart.

“Ik heb maar één wens”

“We hebben 39 wedstrijden gespeeld met het doel en de mogelijkheid om kampioen te worden. Nu is er nog één wedstrijd om de tweede plaats, een finale”, keek Preud’homme alweer vooruit. “Ik verwacht van de spelers dat ze zondag voor iedereen binnen de Club spelen: voor de fans, het bestuur, hun eigen toekomst,... Ik ben niet belangrijk, het draait om de club en de toekomst van Blauw-Zwart, daar moet je voor spelen.”

“Het moet op een bepaald moment van de groep komen, ze moeten opstaan zoals ze al gedaan hebben na Anderlecht-Club. Het zal een wedstrijd voor mannen worden, een finale. Ik wens maar één ding voor mijn laatste wedstrijd: dat de spelers voor 200% er voor gaan zondag.”

De wedstrijd tegen Oostende was een harde dobber maar niet de grootste teleurstelling van het seizoen voor de coach: “Mijn grootste teleurstelling dit seizoen? Dat we na de reguliere competitie niet aan de leiding stonden.”

Bekijk hier nogmaals het interview met Preud’homme na de nederlaag in Oostende:

Corrigeer