Dilbeekse die agressieve partner doodstak komt in september voor de rechter

Dilbeekse die agressieve partner doodstak komt in september voor de rechter

Foto: RR

Brussel / Dilbeek -

Monique G. (56), de vrouw die op 5 juni 2015 haar partner Danny W. (53) doodstak in Dilbeek, moet zich na de zomer voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor die feiten. De vrouw zat maar enkele maanden in de cel en zou de feiten hebben gepleegd omdat haar man agressief was.

Monique G. stak haar partner Danny W. dood toen die met geweld probeerde te verhinderen dat ze hem verliet. Het koppel had sinds een kleine tien jaar een relatie, maar volgens verschillende bronnen verliep die allerminst vlekkeloos.

Danny W. was al herhaaldelijk veroordeeld voor partnergeweld en hij zou ook zijn vierde partner Monique G. mishandeld hebben. Waar dat geweld in het begin van de relatie nog sporadisch voorviel, zou het in de laatste maanden voor de feiten om de haverklap gebeurd zijn. Moniques moeder, die bij het koppel inwoonde, zag zich door de situatie zelfs gedwongen te verhuizen.

Vrijdagavond 5 juni 2015 had Monique G. de moed verzameld om Danny W. te verlaten. Toen ze hem dat vertelde, zou hij echter geprobeerd hebben haar dat te beletten, waarop G. in paniek naar een groot mes zou hebben gegrepen. Daarmee trof ze Danny W. éénmaal in de borst, waarbij een slagader werd geraakt. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen en Monique G. werd onder aanhoudingsbevel geplaatst voor doodslag.

Nauwelijks enkele maanden later, in augustus 2015, mocht de vrouw de gevangenis al verlaten, zij het onder elektronisch toezicht. Onder meer de verklaring van twee eerdere partners van Danny W., die ook te lijden hadden onder de agressie van de man, spraken daarbij in het voordeel van Monique G.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees