De spannendste competitie van het moment

Nog één speeldag te gaan, maar zes ploegen kunnen nog kampioen spelen

Nog één speeldag te gaan, maar zes ploegen kunnen nog kampioen spelen

De Europese competities lopen stilaan op zijn einde. In bijna elk land is de winnaar al (even) bekend, maar in de Franse tweede klasse blijft het ook op één speeldag van het einde ongemeen spannend. Maar liefst zes ploegen strijden nog om de titel... en de bijhorende promotie naar de Ligue 1! Vanavond spelen alle ploegen op hetzelfde moment.

De zes ploegen in kwestie? Straatsburg, Amiens, Troyes, Lens, Brest en Nimes, in die volgorde. Straatsburg staat er het best voor en heeft zijn lot in eigen handen: als het wint van middenmoter Bourg Peronnas, is het kampioen.

Daar wringt echter net het schoentje: Straatsburg kon de laatste twee wedstrijden niet meer winnen en boekte 2 op 6. Eén statistiek waar de ploeg uit de Elzas zich kan aan optrekken: de laatste competitiewedstrijd wordt thuis afgewerkt. In eigen huis verloor Straatsburg nog maar tweemaal dit seizoen.

Als het toch fout loopt voor Straatsburg, staan Amiens en Troyes op vinkenslag. Met wedstrijden tegen respectievelijk Reims en Sochaux hebben beide ploegen een haalbare kaart op de laatste speeldag. Beide ploegen hebben ook de grootste kans om te promoveren, als de titel naar Straatsburg zou gaan. Naast de kampioen in tweede klasse promoveert nog één ploeg rechtstreeks, de nummer drie in het klassement speelt barragewedstrijden tegen de nummer 18 uit de Ligue 1.

Nimes heeft slechts een waterkansje op de titel, de ploeg uit Zuid-Frankrijk moet zelf winnen op het veld van rode lantaarn en het al gedegradeerde Laval én hopen dat de andere vijf ploegen hun wedstrijd verliezen... In voetbal kan alles, maar dat zou toch bij-zon-der straf zijn.

Nog één speeldag te gaan, maar zes ploegen kunnen nog kampioen spelen
Corrigeer