Papa restaureert oldtimertractor voor overleden zoon (18): “Een mooier verjaardagsgeschenk konden we Nicola niet geven”

Frederiek Deplaecie beloofde op de uitvaart de favoriete oldtimer van zijn zoon Nicola te restaureren. Met vrienden slaagde hij daarin, net op tijd voor Nicola’s verjaardag. Foto: ptb

Vleteren / Ieper -

Nicola Deplaecie verongelukte een paar maanden geleden, maar hij is nog lang niet vergeten. Dat bewijzen zijn ouders, vrienden en school met enkele opmerkelijke verjaardagsgeschenken. Hij zou vandaag zaterdag achttien geworden zijn.

Op 24 maart, iets na 13 uur, sloeg het noodlot toe bij de familie van Nicola Deplaecie. De jongen kwam van school met zijn BMX en werd op slechts een paar meter van zijn huis gegrepen door een auto. De jongen overleefde de klap niet.

Tijdens de uitvaartplechtigheid beloofde zijn vader Frederik dat hij de favoriete oldtimer van Nicola, een Deutz D40 van het bouwjaar 1963, zou restaureren.

“Normaal gingen we dat samen doen. Hij keek daar enorm naar uit en kon niet wachten om ermee te rijden”, vertelt Frederik. “Telkens hij die tractor zag, fleurde hij helemaal op. Met vrienden hebben we de tractor afgewerkt tegen 20 mei, de dag van zijn achttiende verjaardag. We hebben de oldtimer naar Nicola genoemd. Een ritje kunnen we nooit meer maken samen, maar in mijn gedachten is hij altijd bij me als ik ermee rijd. Een mooier verjaardagsgeschenk konden we niet geven.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees