Tienermeisje (19) doet zich voor als jongen om minderjarige meisjes in de val te lokken voor seks

Tienermeisje (19) doet zich voor als jongen om minderjarige meisjes in de val te lokken voor seks

Foto: Chantelle Johnson

Een negentienjarig meisje uit de Engelse stad Middlesbrough is veroordeeld tot negen jaar gevangenis. Naar verluidt deed ze zich jarenlang voor als een jongen om minderjarige meisjes in de val te lokken en hen seksueel te misbruiken.

Chantelle Johnson (19) flirtte met meerdere minderjarige meisjes en gaf hen voortdurend complimenten. Al snel zorgde ze ervoor dat de gesprekken een seksuele ondertoon kregen. Aan de meisjes toonde ze nooit haar volledige gezicht, omdat ze zich voordeed als een jongere jongen.

Om haar verhaal nog geloofwaardiger te maken, verzon ze in totaal zeven fictieve personages. Ze loog over begrafenissen, een doodzieke vader en een verzonnen familie.

Seksuele handelingen

Uiteindelijk slaagde ze erin drie meisjes te ontmoeten en hen te dwingen tot seksuele handelingen. Andere meisjes vroeg ze om haar foto’s in hun ondergoed door te sturen. Soms regelde ze ontmoetingen, maar zorgde ze ervoor dat de “jongen” niet kwam opdagen.

Haar misdaden kwamen aan het licht toen de moeder van een van de meisjes onraad rook. Johnson vertelde uiteindelijk aan de politie dat ze alles had gedaan omdat ze eenzaam was. Naar eigen zeggen wou ze dat de meisjes medelijden hadden met haar.

Jeugdgevangenis

“Chantelle is geen normaal negentienjarig meisje. Ze is onvolwassen en zeer kwetsbaar”, zei haar advocate Michele Turner. Volgens de advocate was het gedrag ongepast, maar kon Johnson de gevolgen ervan niet naar behoren inschatten.

Een psycholoog benadrukte dat het tienermeisje een gebrek aan empathie en een laag IQ heeft. Rechter Howard Crowson trok dat echter in twijfel. Hij zei dat Johnson nochtans goed was in manipuleren en liegen. “Ik zie dit als opzettelijke en geplande acties om jonge meisjes te misbruiken.”

Hij stuurde Johnson voor negen jaar naar de gevangenis.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees