Roze trui Dumoulin: “Ik verwacht me zaterdag aan veel aanvallen”

Roze trui Dumoulin: “Ik verwacht me zaterdag aan veel aanvallen”

Foto: Photo News

Brussel -

Tom Dumoulin beleefde al bij al een rustige dag in het roze in de Giro. De kopman van Giant liet zich niet nerveus maken toen de wind even zijn rol speelde in het peloton en werd sterk omringd door zijn team. “Zaterdag wordt een lastige etappe”, erkende hij, “ik verwacht me aan veel aanvallen.”

Zaterdag staat een korte etappe op het programma, 131 km slechts waarvan de eerste 120 vlak en dan de slotklim van 11 km naar Oropa, met pieken tot 13, 14 procent op het eind (bekijk profiel). “Het is een klim die me moet liggen”, stelde Dumoulin, “Het zal een lastig half uur zijn op het eind, maar ik hoop dat roze te behouden. De slotweek zal lastiger zijn dan de etappe van zaterdag.”

Dumoulin telt 2:23 voorsprong op de Colombiaan Nairo Quintana (Movistar), 2:38 op zijn landgenoot Bauke Mollema (Trek-Segafredo). Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida) staat vierde op 2:47. “Mijn rivalen hebben me zwaar getest na de tijdrit en die test heb ik doorstaan. Sindsdien was het vrij rustig, maar ik zou daarom niet zeggen dat mijn vertrouwen is gegroeid. We moeten waakzaam blijven en we wisten vooraf dat de etappes van de voorbije twee dagen op maat waren van de sprinters. De komende dagen wordt een ander verhaal. Ik verwacht me aan veel aanvallen. Movistar heeft het sterkste team en met Quintana de beste klimmer, maar ik moet ook rekening houden met andere renners die mikken op een klassement.”

Corrigeer