Zoveel verdient elke speler minstens

Niet elke speler van Anderlecht krijgt dezelfde titelpremie

Niet elke speler van Anderlecht krijgt dezelfde titelpremie

Foto: ISOSPORT

Anderlecht kampioen: dat betekent de jackpot voor de club. Paars-wit casht sowieso al 15 miljoen euro voor de groepsfase van de Champions League, maar dat kan stijgen tot 30 miljoen euro als ze een buitengewone campagne afwerken op het kampioenenbal. AA Gent verzamelde vorig jaar 27 miljoen.

Daarom was paars-wit ook gul wat hun titelpremie betreft. Al is het systeem een beetje veranderd in vergelijking met vroeger. In 90 procent van de spelerscontracten is de titelpremie namelijk op voorhand bepaald en is het dus erg variabel per persoon. Jongens zoals Stanciu en Bruno mogen bijvoorbeeld nog een fikse bonus verwachten. Bruno leverde qua salaris fel in om van Leipzig naar Anderlecht te komen en recupereert daarvan nu een heel groot deel. Anderen zoals Kara, die in januari een transfer weigerde naar Leicester, worden daar nu ook rijkelijk voor beloond. Algemeen kunnen we zeggen dat elke speler die deelnam aan de play-offs verzekerd is van minstens 140.000 euro. Bij sommigen zal dat stijgen tot 200.000 euro. Het blijft trouwens niet beperkt tot spelers. Ook Herman Van Holsbeeck gaf al eerlijk toe dat hij bonussen opstrijkt voor goeie sportieve prestaties.

Ook clubs betalen

Zo’n titel kost Anderlecht dus ook wat. Niet alleen zijn er de premies voor spelers en werknemers. Ook verschillende ploegen waar spelers werden weggekaapt, moeten nog extra betaald worden. Zo krijgt Mechelen nog een som voor Hanni en Obradovic, casht Steaua Boekarest een extra miljoen voor Stanciu waardoor die nu helemaal de man van 10 miljoen is en strijkt ook Nürnberg nog een bonus op voor Weiler. Maar al die sommen vervallen in het niets in vergelijking met wat een titel oplevert.

Corrigeer

Meest Gelezen Sport