Celebs

Speech van getuige tijdens huwelijk Pippa ging helemaal de mist in

Speech van getuige tijdens huwelijk Pippa ging helemaal de mist in

Foto: PN

Afgelopen zaterdag stapte Pippa Middelton in het huwelijksbootje met haar James Matthews. Het zag er allemaal perfect uit, maar op het feest vond een gênant momentje plaats. De speech van zijn getuige Justin Johannsen ging de mist in, zo schrijft de Britse krant The Daily Mail.

Na een vijfgangendiner, een half uurtje voor middernacht, nam James zijn makker en getuige Justin Johannsen een microfoon vast en trakteerde hij de aanwezigen op een nogal bijzondere speech van tien minuten. Daarin had hij het over Pippa’s achterwerk en maakte hij een seksuele toespeling. Althans: dat dachten de aanwezigen, want eigenlijk maakte de man een grapje. Een deel van de beschrijving ging namelijk over de hond van de bruidegom.

Eerst bedankte hij alle aanwezigen, zij die ver hadden gereisd in het bijzonder, en al de bloemenmeisjes- en jongens die deze dag extra bijzonder maakten. Vervolgens bedankte hij James, omdat hij hem uitkoos als zijn getuige. “Ik moet zeggen dat James heel kalm is vandaag. Ik heb het hem makkelijk gemaakt. Ik droeg zijn bagage en hield de ringen veilig. James weet hier niets van, maar ik verlies vaak dingen. Niet vaak, maar als het gebeurt dan zijn het altijd dure spullen. Dus ik hield de ringen dicht bij mij. Toen ik deze ochtend ging lopen, zaten ze in een douchekap in mijn short. Sorry Pippa”, klonk het.

Prachtig achterwerk

Justin deelde gekke verhalen uit de voorbije tien jaar van zijn vriendschap met James, waaronder de keren dat ze vrouwen gingen versieren. “Nu, genoeg over James”, klonk het na de flashback. “Dit is een ode aan de mooie, energieke, zachtaardige liefde van James met een prachtig achterwerk en het talent om op commando te komen. Grapje, zo bleek. Want die passage ging over James zijn spaniël (hondenras, nvdr) Rafa. Ik ben hier natuurlijk om over zijn vrouw, Pippa, te praten.

“Tenenkrullend”

“Zoals James eerder al zei, ontmoetten jullie elkaar in 2009 in Schotland. Er ontstond vriendschap en nu hebben jullie een diepe en instinctieve liefde voor elkaar. Ik denk dat ik voor iedereen kan zeggen dat je er prachtig uitziet. Je belichaamt de perfectie. Ik weet dat James eerst verliefd werd op je en je karakter, dan pas op je schoonheid. Je maakt van hem een erg gelukkig man en je hebt bij mijn weten ook de beste man gevonden die ik ken.”

Volgens een van de andere gasten werd zijn speech maar lauwtjes ontvangen door de aanwezigen onder wie Kate en William. Naar verluidt applaudisseerden ze louter uit beleefdheid tijdens de “tenenkrullende” speech.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees