AA Gent stelt toptransfer Sylla voor: "Uiterst ambitieus"

Gent -

Mamadou Sylla Diallo (23) draagt vanaf volgend seizoen het shirt van AA Gent. De Senegalese aanvaller verlaat Eupen en tekende bij de Buffalo’s voor vier seizoenen, zo is maandag bekendgemaakt.

Sylla scoorde afgelopen seizoen dertien doelpunten, twaalf in de competitie en één in de Beker, en had daarmee een belangrijk aandeel in de redding van Eupen in 1A. De spits was eigendom van het Spaanse Espanyol Barcelona. Om de transfer te realiseren, diende Eupen dan ook eerst een overeenkomst met Espanyol te sluiten, zo legt Gent uit op zijn website.

De speler reageert verheugd op zijn transfer. “Ik verlaat Eupen na het beste seizoen in mijn carrière. Ik heb me er altijd goed gevoeld, heb er enkele mooie doelpunten gemaakt en veel ervaring opgedaan. Eupen was een belangrijke stap in mijn carrière en het voorbije seizoen is enkel in stijgende lijn gegaan. Zowel op persoonlijk als op collectief vlak hebben we schitterend gedaan. We wisten ons te redden én haalden de halve finale van de Belgische beker, iets wat niemand had durven voorspellen voor het seizoen”, zegt Sylla.

“Ik wil de club en vooral de coach bedanken voor de kansen die ze me gaven. Mijn transfer naar KAA Gent is een nieuwe uitdaging in mijn carrière. Net als de club ben ik uiterst ambitieus en wil ik met veel enthousiasme en goede prestaties helpen die ambities waar te maken”, besluit de aanvaller.

 

 

Sylla wordt later vandaag/maandag voorgesteld in de Ghelamco Arena.

Recordtransfer

De Buffalo’s betalen 3,85 miljoen euro voor Mamadou Sylla, een 23-jarige aanvaller van Eupen. Het wordt meteen een nieuwe recordtransfer. Het vorige record stond op 3,5 miljoen euro voor de Japanner Yuya Kubo. De recordsom was nodig, want ook Club Brugge, RC Genk en enkele buitenlandse clubs onder wie Mainz en Metz wilden Sylla. De Senegalees kon elders meer verdienen, maar was vooral overtuigd van het sportieve plaatje. Vanhaezebrouck drong zeer sterk aan op zijn komst.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.