Van Holsbeeck bevestigt recordtransfer: “Tielemans legt deze week medische testen af bij Monaco”

Van Holsbeeck bevestigt recordtransfer: “Tielemans legt deze week medische testen af bij Monaco”

Foto: Photo News

Op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar bevestigde Anderlecht-manager Van Holsbeeck dat Youri Tielemans vertrekt bij Anderlecht. De transfer naar AS Monaco is op enkele punten en komma’s helemaal afgerond. Met de transfer zal een bedrag van om en bij de 25 miljoen euro gemoeid zijn. Tielemans legt deze week medische testen af.

Zelfs nu Youri Tielemans Profvoetballer van het Jaar is en Belgisch kampioen, heeft hij nog geen tijd voor vakantie. De 20-jarige middenvelder reist vandaag of morgen naar Monaco waar hij zijn medische tests zal afleggen voor zijn recordtransfer. De speler zelf wil absoluut dat de overgang geregeld is voor de selectie van de Rode Duivels samenkomt voor de interlands tegen Tsjechië en Estland begin juni.

“Tielemans wordt sowieso recordtransfer voor Anderlecht”, bevestigde Herman Van Holsbeeck aan onze man ter plekke. “Met de transfer zal een bedrag van 25 miljoen euro plus bonussen gemoeid zijn. Het enige dat de transfer nog in de weg staat, zijn de medische testen, maar die staan dinsdag of woensdag gepland. Monaco is de ideale club voor Youri. Youri wil echt naar een club waar de coach dolgraag met hem wil samenwerken. Vorig seizoen zei hij me al: Ik wil niet naar Manchester waar ik speler nummer zoveel ben op de lijst.  Als de transfer rond is, kan hij in galerij der Anderlecht-grootheden toetreden, zoals Kompany of Lukaku.”
 

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden