Mode

Zara in nauwe schoentjes voor kopiëren populaire regenjas

Zara in nauwe schoentjes voor kopiëren populaire regenjas

Om hun woorden kracht bij te zetten, stuurde RAINS al een foto de wereld in waarin het de twee jassen naast elkaar zet. Foto: RAINS

RAINS gaat de strijd aan met Zara. Het Scandinavische merk beticht de Spaanse keten ervan klakkeloos het ontwerp van hun bekende regenjas te hebben overgenomen en is vastbesloten het daar niet bij te laten. "We weten dat ze machtig zijn en veel geld hebben, maar we gaan alles doen wat nodig is", zegt oprichter Daniel Brix Hesselager.

Dat RAINS-oprichter Daniel Brix Hesselager razend is op Zara is nog zacht uitgedrukt. Hij pikt het helemaal niet dat de keten, die onderdeel is van de holding Inditex, in de rekken regenjassen heeft hangen die als twee druppels water lijken op die van zijn eigen bedrijf. Dat groeide op vijf jaar tijd uit tot een grote speler en verkoopt haast enkel die jassen. 

Om daar paal en perk aan te stellen, heeft RAINS klacht ingediend bij de Deense rechtbank van koophandel. Het wil daarmee bereiken dat Zara de jassen niet langer verkoopt en is ook uit op een grote schadevergoeding.

"Zara heeft enkele van onze kernproducten gekopieerd. Het gaat om items waar we meedogenloos hard aan gewerkt hebben om zo ons merk te kunnen definiëren. We hebben het hier niet over producten die elk seizoen zullen veranderen dus dit kopieergedrag moet nu stoppen", laat Hesselager weten. "We weten dat ze machtig zijn en veel geld hebben, maar we gaan alles doen wat nodig is."

Foto

Om hun woorden kracht bij te zetten, stuurde RAINS al een foto de wereld in waarin het de twee jassen naast elkaar zet. Het maakt daarmee in elk geval duidelijk dat de twee jassen wel heel hard op elkaar lijken.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees