James Bond-acteur Roger Moore overleden op 89-jarige leeftijd

James Bond-acteur Roger Moore overleden op 89-jarige leeftijd

Foto: Photo12.com-Allstar

Voormalig Bond-acteur Roger Moore is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat melden de kinderen van de Brit via een brief op zijn officiële Twitter-account.

“Het is met pijn in het hart dat we het overlijden van onze zo geliefde vader moeten melden. Sir Roger Moore is vandaag in Zwitserland overleden na een korte, maar dappere strijd tegen kanker. De liefde waarmee hij in zijn laatste dagen werd omringd, was onbeschrijflijk groot”, zeggen zijn kinderen Deborah, Geoffrey en Christian op de Twitterpagina van de acteur.

James Bond-acteur Roger Moore overleden op 89-jarige leeftijd
Moore in 2010 Foto: EPA

Ivanhoe

Roger Moore is vooral bekend voor zijn rol als de beroemde geheimagent James Bond in zeven Bondfilms, maar speelde ook mee in de series ‘Ivanhoe’, ‘The Saint’ en ‘The Persuaders’.

De Britse acteur begon zijn carrière eerst als luitenant in het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna trok hij in de jaren 50 naar de Verenigde Staten, waar hij ontdekt werd door filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer. In de jaren 50 brak hij door op televisie, met rollen in bekende series als Ivanhoe en Maverick. Zijn grote internationale doorbraak kwam er met zijn hoofdrol in de legendarische televisieserie The Saint in de jaren 60.

James Bond-acteur Roger Moore overleden op 89-jarige leeftijd
Roger Moore als James Bond in 'The Man with the Golden Gun' (1974) Foto: MGM

James Bond

In 1973 werd hij gecast als James Bond, nadat Sean Connery in zeven films gestalte had gegeven aan de geheime agent. Hij speelde de hoofdrol in Bondfilms 'Live and Let Die' (1973), 'The Man with the Golden Gun' (1974), 'The Spy Who Loved Me' (1997), 'Moonraker' (1979), 'For Your Eyes Only' (1981), 'Octopussy' (1983) en 'A View to a Kill' (1985). Ook na zijn carrière als James Bond bleef Moore nog acteren en verschillende films en series. Zijn laatste wapenfeit dateert van 2011, met een rol in de romantische komedie 'A Princess for Christmas'.

Roger Moore overleed dinsdag in Zwitserland na een korte strijd tegen kanker. De acteur werd 89.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees