Buren blijven strijden tegen nieuwe verkaveling: “We hebben nog nooit zoveel tegenkanting gezien”

Buren blijven strijden tegen nieuwe verkaveling: “We hebben nog nooit zoveel tegenkanting gezien”

De buren hebben verschillende bezwaren tegen het nieuwe project. Van mobiliteitsproblemen tot vrees voor wateroverlast. Foto: rr

Liedekerke -

Projectontwikkelaar ION heeft dinsdag het nieuwe bouwproject langs de Rozenlaan voorgesteld. Volgens ION wordt er op alle manieren rekening gehouden met de omgeving, maar de buren blijven zich verzetten tegen de verkaveling.

Projectontwikkelaar ION heeft al langer plannen om een verkaveling met zo’n 60 wooneenheden te bouwen op een gebied aan het einde van de Rozenlaan. Maar de buren zien dat project niet zitten en verenigden zich in het Buurtcomité Ro-Re-Mi. Volgens de buren is de verkaveling te grootschalig en wordt er geen rekening gehouden met de buurt.

Zij zien ook liever geen bouwproject op de open weide aan de rand van Liedekerkebos, waar hun kinderen momenteel voluit kunnen spelen. Dat argument gaat echter niet op, want de zone waarop het project gebouwd zou worden, staat ingevuld als woongebied. Toch zijn de buren vastberaden om het project tegen te houden. Dat bleek ook dinsdag tijdens de GECORO, waar ION het nieuwbouwproject kwam voorstellen. Daar waren de buren massaal aanwezig. Volgens hen is er momenteel een gebrek aan draagvlak en participatie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio