De zwaarst beveiligde en duurste autokaravaan ter wereld

The Beast: een monster van tien ton

The Beast: een monster van tien ton

Foto: belga

Hij is bestand tegen een gasaanval, bermbommen én zelfs een inkomende raket. Als Donald Trump zich door het Brusselse verkeer zal begeven, doet hij dat in zijn eigen auto: de Cadillac One, bijgenaamd The Beast.

Niets wordt aan het toeval overgelaten met dit tien ton zware monster. De banden kunnen niet stukgeschoten worden. De gepantserde deuren zijn 20 centimeter dik en bestaan uit gehard staal, aluminium en titanium. De ruiten bestaan uit vijf lagen kogelwerend glas. Alleen het raampje van de chauffeur kan trouwens – 7 centimeter – naar beneden

Er zijn zeven zitplaatsen aan boord. Trump heeft beveiligd internet, een paniekknop, een satelliettelefoon en een eigen bloedvoorraad.

Allicht krijgen we met The Beast vandaag een primeur in Brussel. De vorige presidentiële auto, die van Barack Obama uit 2009, was aan vervanging toe. General Motors heeft daarom begin dit jaar een nieuwe wagen gemaakt voor Trump, en deze buitenlandse reis zou de eerste keer zijn dat die wordt ingezet. De kostprijs? Een slordige 13 miljoen euro.

Klik op de foto voor meer informatie over The Beast:

De presidentiële colonne die op Zaventem klaar staat voor Trump is de zwaarst beveiligde en duurste autokaravaan ter wereld. Een Amerikaanse president heeft meestal zo’n zestien tot twintig gepantserde limousines ter beschikking. De verwachting is dat Trump er zo’n tien meebrengt naar Brussel.

Alle verplaatsingen die de president zal maken tijdens zijn verblijf, gebeuren met die zwarte karavaan. Donald en Melania Trump reizen uiteraard in The Beast. Er rijdt ook een tweede Beast mee: exact dezelfde wagen, met exact dezelfde nummerplaat. Als de karavaan in beweging is, wisselen die twee auto’s geregeld van positie, om eventuele aanvallers in verwarring te brengen.

Daarachter rijdt meestal The War Wagon, een even zware wagen, volgepropt met wapens en eliteagenten van de Amerikaanse geheime dienst. Een derde wagen bevat apparatuur om alle gsm- en radarverkeer in de buurt van de colonne te blokkeren. Zo kunnen telegeleide raketten hun doel niet vinden. In de lucht waakt de Marine One, de helikopter van Trump die maandag al in België werd gespot.

Klik op de foto voor meer informatie over het presidentiële konvooi:

Corrigeer

MEER NIEUWS