Alison Van Uytvanck stoot door naar tweede kwalificatieronde op Roland Garros

Alison Van Uytvanck stoot door naar tweede kwalificatieronde op Roland Garros

Foto: BELGA

Alison Van Uytvanck (WTA 112) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede (en voorlaatste) kwalificatieronde op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Van Uytvanck versloeg de Française Jade Suvrijn (WTA 456) in twee sets met 6-3 en 7-6 (7/1). In de tweede van drie kwalificatierondes ontmoet het negende reekshoofd de winnares van het duel tussen de Oezbeekse Sabina Sharipova (WTA 141) en de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 178).

Dinsdag nam Maryna Zanevska (WTA 111), de tweede Belgische in de kwalificaties, eveneens de eerste horde in de kwalificaties. Zanevska versloeg de Zuid-Koreaanse Na-Lae Han (WTA 180) in drie sets met 4-6, 6-4 en 6-2. In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Amerikaanse Kayla Day (WTA 148).

Elise Mertens (WTA 59), Yanina Wickmayer (WTA 71) en Kirsten Flipkens (WTA 89) zijn al zeker van een stek op de hoofdtabel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.