Erdogan onder luidkeels gejoel verwelkomd door Belgische supporters

Brussel -

Het samenscholingsverbod dat de stad Brussel en de gemeenten Sint-Gillis en Elsene instelden, wordt momenteel nageleefd. De “pottenkijkers” en pro-Erdogan aanhangers worden door de politie en de Turkse staatsbeveiliging op een afstand gehouden.

Voor en tijdens de aankomst van Turks president Erdogan, die al sinds 18.00 uur op zich liet wachten, werden alle aanwezige aanhangers door de politie en de Turkse veiligheidsmensen op veilige een afstand gehouden.

De stad Brussel en de gemeenten Sint-Gillis en Elsene hadden woensdag een samenscholingsverbod ingesteld om manifestaties van Turken en Koerden tegen te gaan. Omstreeks 20.00 uur liet de politie toch begaan en troepten een honderdtal Erdogan-aanhangers met vlaggen van Turkije en een beeltenis van de president samen op het Stefaniaplein en scandeerden ze verschillende leuzen. De veiligheidsmensen van Erdogan riepen de bijeengekomen menigte op tot stilte, maar af en toe kwam de menigte toch tot leven.

Om 20.45 uur arriveerde president Erdogan aan zijn verblijfplaats, het Wiltcher’s hotel in Brussel. Na kortde pers gegroet te hebben, verdween de Turkse president samen met zijn vrouw al snel naar binnen. Daar wacht nog een diner met 400 genodigden.

Het besluit van de Brussels burgemeester Yvan Mayeur hing aan de lantaarnpalen voor het hotel, om extra duidelijk te maken dat er geen manifestatie of bijeenkomst mag plaatsvinden.

Corrigeer

MEER NIEUWS