Nibali reageert fel: “Hier zal hij voor boeten”

Dumoulin haalt uit naar Quintana en Nibali: “Ik hoop dat ze hun podiumplek verliezen”

Tom Dumoulin weerstond met glans de aanvallen van Nairo Quintana en Vincenzo Nibali in de achttiende etappe van de Giro. De Nederlander kwam snel zonder ploegmaats te zitten, maar trok zijn streng en bolde samen met zijn concurrenten over de meet. Na de rit haalde hij fel uit naar zijn tegenstanders. “Ze focussen enkel op mijn wiel. Vreemd, want hun podium staat ook op het spel.”

Lees hier het verslag van de 18e rit in de Giro!

Quintana had oorlog beloofd en hield zich aan zijn woord. De Colombiaan trok verschillende keren door, maar Dumoulin keerde telkens terug. Ook op de eerder bescheiden prikjes van Nibali antwoordde de Nederlander met de pedalen. Nadien versnelde Dumoulin zelf, maar ook hij geraakte niet weg. Met z’n drieën, nadat ze de rest van de favorietengroep hadden laten rijden, bolden ze over de meet. Na de wedstrijd was de roze trui scherp voor Quintana en Nibali. “Nairo en Vincenzo focussen enkel op mijn wiel. Het is een beetje een vreemde tactiek, want hun podiumplek staat ook op het spel nu. Ik zie ze die plaats graag verliezen omwille van hun koersgedrag”, klonk het fel.

Nibali: “Er bestaat karma”

Pinot en Zakarin reden in het slot weg van de drie groten. Zij pakten wat tijd terug en naderen zo in het klassement. Pinot volgt op 24 seconden van Nibali en op 1’05” van Quintana. Zakarin staat 22 seconden achter Pinot, Pozzovivo volgt op 31 seconden van de Fransman.

Nibali reageerde bits op de kritiek van de roze trui. “Er bestaat karma. Dumoulin zal boeten op de weg voor wat hij nu gezegd heeft.”

Stand:

1. Tom Dumoulin (Ned/SUN) de 3201,8 km in 80u00:48 (gem: 40,01583 km/u)

2. Nairo Quintana (Col/MOV) op 0:31

3. Vincenzo Nibali (Ita/TBM) 01:12

4. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) 01:36

5. Ilnur Zakarin (Rus/KAT) 01:58

6. Domenico Pozzovivo (Ita/ALM) 02:07

Dumoulin: “Ik voelde me goed.”

De Nederlandse leider in de Giro kwam ook nog even terug op de koers zelf. “Ik voelde me goed vandaag, ik heb geen tijd verloren op Nibali en Quintana.” Dumoulin weet dat hij donderdag een mentaal tikje uitdeelde aan de nummer twee en drie, die hem niet wisten te lossen bergop. “Ze wilden me duidelijk het leven zuur maken vandaag en dat is ze niet gelukt”, zei hij nog. “Ik was sterk, misschien wel sterker dan hen. Natuurlijk moest ik diep gaan om Quintana en Nibali terug te nemen op die derde klim, maar het is gelukt. En op die slotklim wilde ik wel even de puntjes op de i zetten, tonen dat ik er ook nog was na hun aanvallen en dus ging ik zelf even op kop rijden. Maar ik heb nog geen gewonnen spel”, bleef hij met de voetjes op de grond. “Ik heb die ervaring van de Vuelta, ik weet dat het snel voorbij kan zijn en dat houd ik in het achterhoofd. Ik blijf er voor vechten.”

Dumoulin haalt uit naar Quintana en Nibali: “Ik hoop dat ze hun podiumplek verliezen”
Foto: EPA
Corrigeer