Terras van Pralifino volledig omgebouwd voor rustige zomerdagen

Loungebar naast chocoladefabriek: “Dit hadden we hier nog niet”

Loungebar naast chocoladefabriek: “Dit hadden we hier nog niet”

De uitbaters van de moderne loungebar hopen vooral op een warme zomer met veel zon. Foto: ddj

Jabbeke -

Het gat dat lag te gapen in Jabbeke werd opgevuld door de eigenaars van de chocoladefabriek Pralifino. “Dit moet het mekka worden voor mensen die rustig van de zon willen genieten.”

Wie chocolatier Pralifino kent langs de Gistelsteenweg weet welke verborgen schat schuilt langs de drukke baan. Tot voor kort kon je er in alle rust genieten van zelfgedraaid ijs. Eigenaars Gael Byl en David Van Steenkiste zagen het potentieel van het domein en voorzien sinds kort voor het Jabbeeks publiek een loungebar zoals er voorheen nog nooit eentje was.

Het terras is erg modern ingericht en biedt plaats aan ongeveer 150 mensen. David zelf kennen we van zijn bedrijf Herbas, waarmee hij op Kookeet hoge ogen gooide door kruiden te voorzien aan onder meer Sergio Herman.

“De bedoeling is om met mijn bedrijfje Herbas een extra touch te geven aan de cocktails en theeën die we hier serveren. Er gaat geen enkele cocktail buiten zonder dat de mensen kunnen proeven van de kruiden die we zelf uitkozen om erbij te geven. Of het de bedoeling is dat ik hier fulltime sta? Neen ik heb nog te veel werk om te leveren aan alle topchefs uit de buurt, maar mijn vriendin is er klaar voor.”

Zijn vriendin Gael hoopt vooral op een warme zomer. “Naast onze hoofdactiviteit, chocolade en ijs, vroegen we ons af waarom we er geen pop-up van zouden maken? Daardoor creëerden we een loungebar buiten waar we cocktails en smoothies serveren. Verwenkoffies en ijskoffies staan ook op het menu. We hebben ons specifiek op Jabbeke gericht omdat we dachten dat hier nog iets miste. Naast mijn opleiding als chocolatier wilde ik net iets meer uit onze locatie halen en dit blijkt nu toch al enorm aan te slaan. Als chocolatier zit je altijd binnen en dit is een aangename verandering.”

Om de twee weken komt trouwens een chef koken die zijn eigen menu opstelt en daar kunnen grote groepen voor reserveren.

De eerste klanten zijn alvast vol lof. “Wij vinden dit zalig”, zegt Elke Proksch uit Jabbeke. “Eindelijk een zomerbar in Jabbeke waar alle Jabbekenaren kunnen genieten van de zon. Vroeger moesten we daarvoor naar Brugge of naar Oostende maar eindelijk wordt dit gat hier opgevuld.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio